Budi dio naše mreže

U Vikarijatu Đakovačko-osječke nadbiskupije održan je 7. regionalni susret u organizaciji katoličke udruge Prilika za Susret iz Osijeka (udruga za slobodne osobe u zrelim godinama koji su otvoreni sklopiti sakrament ženidbe) u subotu, 27. travnja. Na susretu je nazočilo oko 100-ak osoba iz Osijeka, Vukovara, Đakova, Slavonskog Broda, Našica, Zagreba, Sinja, BiH, Slovenije, Njemačke, Austrije…

/ mp

Susret je započeo misom u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku. Misu i klanjanje pred Presvetim Sakramentom predvodio je vlč. Ivan Begović, župnik župe Preslavnog Imena Marijina, Retkovci. Vlč. Begović je istaknuo kako je najveća milost u životu spoznati istinu o sebi i da za sve postoji pravi trenutak. Važno je napraviti iskorak, donijeti odluku, te hrabro uz Božju pomoć krenuti dalje. 

Predavanje u vikarijatu održala je Elizabata Matuzović, dipl. teol. i voditeljica Nadbiskupijskog obiteljskog i bračnog savjetovališta u Osijeku.

“Biti sam je preduvjet za biti s drugima, te nam druga osoba ne može biti nadomjestak za neke naše nedostatke. Kada dobro upoznaš sebe sposoban si za upoznavanje druge osobe”, istaknula je Elizabeta Matuzović.

Teme predavanja bile su: Što tražim kada tražim Ljubav? Jesam li spreman/na za brak i što obuhvaća priprema za sakrament ženidbe? Očekivanja/rane/utvrde – kako nadvladati samoga sebe? Moj pogled na samoga sebe!

Nakon predavanja sudionici su zajedno krenuli u obilazak kulturnih znamenitosti grada Osijeka. Po povratku u Vikarijat program je nastavljen uz radionice Elizabete Moskalj, logoterapeutkinje i stručne suradnice Udruge gdje su imali priliku za upoznavanje sudionika, razgovor i razmjenu iskustava.

Susret je završio uz predavanje Vlatke Kalinić, osnivačice platforme katsus.org i svjedočenje bračnog para Emila i Drine Čavar Brajković iz BiH.

Predivan događaj, obogaćen pjesmom, molitvom, pozitivnim ozračjem te pauzama u kojima su se prisutni mogli međusobno upoznati i podružiti.

Sljedeći veći susreti koje planiraju su ljetni kampovi – Glavotok, otok Krk i otok Badija, nacionalni susret Karlovac, hodočašća, izleti i susret u Doljanima BiH u suradnji s platforom katsus.org u svibnju. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja