Budi dio naše mreže

Stjepan Prašnjak, otac je dvanaestero djece i živi u selu Strašnik, u kući koja je obnovljena nakon rata, a nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju više nije pogodna za život.

/ Ante Novak i Dario Zürchauer

Stjepan Prašnjak otac je dvanaestero djece iz sela Strašnik u blizini Petrinje. Njihova kuća označena je žutom naljepnicom koja označava privremenu neuporabljivost kuće te detaljan pregled gospodin Prašnjak rekao je za HKM da je njegova kuća u velikom kaotičnom stanju i da su u kući popucali uglovi, zidovi, tavan.

Stjepan Prašnjak rekao je da trenutno nije uzdrman situacijom, ali da je onoga dana kada se dogodio razorni potres 28. prosinca bio vrlo preplašen jer ga nije bilo kod kuće. U tom trenutku pomislio je na svoje najmilije koji su u tom trenutku bili u kući. Vidio sam da nešto ne valja i kada sam čuo da je riječ o potresu jurio sam kući u grču i plaču.

Obitelj mi je važnija od bilo kakve građevine i svega!

Foto: HKM

Jednoga dana djeca će biti moji temelji. Supruga se dobro nosi sa situacijom i u ovim trenutcima bitno je imati vjeru u Boga i bolje sutra. Vjerujem da će se to jednoga dana smiriti. Raduje me moja obitelj i djeca. Užitak je kada netko pohvali vašu djecu. U situacijama odgoja uvijek ih upozoravam da se u slučaju neke nevolje obrate nama roditeljima, a ako naiđu na nekog zlonamjernika da ostanu smireni, strpljeni i spašeni.

04.01.2021., Strasnik – Navijacke udruge obljepile tablu na kojoj pise ime mjesta svojim naljepnicama.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

“Jako mi je drago što su se moja djeca uključila u pomoć preko svojih prijatelja. Digli su mlade navijače, neki čak odmah navečer tog utorka. Bilo ih je od Vukovara do Dubrovnika. Donirali su hranu i sve potrepštine i dan danas se to organizira i šalje potrebitima. Mogu zahvaliti dragome Bogu na svojoj djeci i svim pomagačima. Neka Bog bude s nama!”

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja