Budi dio naše mreže

Kako biste se još bolje pripremili za Isusov rođendan svake subote kroz Došašće, od 28. studenog, budite uz novu emisiju Hrvatskog katoličkoga radija, “Došašće s Kingsicama na HKRu". Za Hrvatsku katoličku mrežu govorila je Emina Dabo Hunjak, jedna od osnivačica i voditeljica ovoga projekta.

/ Ivana Markić

“Već dvije godine vodimo društvene mreže i evangeliziramo, ovoga Došašća odlučile smo otići korak dalje, odlučile smo da moramo naći način kako konkretno pomoći zajednici u kojoj smo. Kako naše društvo, koje je ove godine pogođeno i pandemijom, a naš glavni grad i potresom, učiniti mrvicu ljepšim, dati mu nadu. Želja nam je bila potaknuti ljude, mlade koji nas na društvenim mrežama prate, da i oni svojim doprinosom zapale svjetlo Božića. Isus nas poziva da budemo svjetlo u ovome svijetu i koliko god nam se on možda činio mračnim baš smo mi, kršćani, pozvani upaliti svijetlo. Ne kukati, ne promatrati, ne kritizirati i pričati, već biti svjetlo. Sakupiti sve svoje snage, talente i darove koje nam je Gospodin dao i pomoći onoliko koliko možemo, na mjestu gdje nas je postavio. Naš vinograd su trenutno društvene mreže, Gospodin nas je blagoslovio, otvorio nam put, dao nam talente, pratitelje, hajdemo ovoga Došašća zasjati za Njega i za druge”, rekla je Emina.

Isus nas poziva da budemo svjetlo u ovome svijetu i koliko god nam se on možda činio mračnim baš smo mi, kršćani, pozvani upaliti svijetlo. Ne kukati, ne promatrati, ne kritizirati i pričati, već biti svjetlo.

Došašće s Kingsicama/Foto: Marijeta Martić i Emina Dabo Hunjak

Emina Dabo Hunjak je objasnila kako im je važno da ovaj projekt bude i humanitarnoga karaktera. “Odmah smo došle na ideju neke humanitarne akcije, ali nam se naša platforma učila premalenog dosega, željele smo da svi znaju za tu akciju, da prikupimo što više sredstava za najpotrebnije. U početku nismo znale niti za koga ćemo prikupljati niti kako, niti na koji broj računa, ništa, ali znale smo da nas Gospodin na to poziva i rekle smo mu da, a On je učinio ostalo! Najutjecajniji katolički medij kod nas je naravno Hrvatski katolički radio i odlučile smo pokušati javiti se glavnom uredniku Siniši Kovačiću s prijedlogom emisije koja bi bila humanitarnoga karaktera, a opet bi njome odražavale radostan duh Došašća, isčekivanja našeg Spasitelja kroz nadu, ljubav i vjeru. Stoga smo emisiju zamisle kao spoj radosnog iščekivanja i činjenja dobrih djela. Vjerovale smo da će se ideja uredništvu HKRa svidjeti pa smo poslale prijedlog, a pozitivan odgovor uslijedio je vrlo brzo. Emisija će se emitirati subotama kroz Došašće, a prva kreće već 28. studenoga”, istaknula je.

Znale smo da nas Gospodin na to poziva i rekle smo mu ‘da’, a On je učinio ostalo!

Došašće s Kingsicama/Foto: Emina Dabo Hunjak, Siniša Kovačić i Marijeta Martić i

“U suradnji s Hrvatskim Caritasom dogovorile smo koje su to potrebite skupine za koje ćemo kroz svaku emisiju prikupljati donacije, od siromašnih obitelji do stipendiranja studenata. Započet ćemo sljedeće subote s humanitarnom akcijom Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti kojom se prikupljaju sredstva za siromašne obitelji. U akciji sudjeluje i mnoštvo volontera, a mi smo se susrele s djevojkama iz Nadbiskupijske klasične gimnazije koje su nam rekle zašto one volontiraju i kako im se možete pridružiti”, naglasila je naša sugovornica.

Podsjetila je kako ih osobito raduje što će kroz svaku emisiju ugostiti i naše prijatelje iz duhovne glazbene scene. “Za početak će nam se pridružiti mladi glazbenik i obrtnik Zvonimir Kalić, a nakon njega Vanessa Mioč iz molitvene zajednice Srce Isusovo, zatim Petar Buljan iz slavljeničke službe molitvene zajednice mladih Božja pobjeda te na kraju, pred sam Božić, u goste će nam doći sestre Palić. Svi oni posvjedočit će o svojem iskustvu humanitarnoga rada, reći će nam kako se pripremaju za Božić i naravno, razveseliti nas pjesmom”, rekla je.

Došašće s Kingsicama/Foto: Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić

“A sve vas pozivamo da budete uz našu emisiju Došašće s Kingsicama na HKRu svake subote u 14 sati i dobrim djelima i donacijama obradujemo one najpotrebnije koje često ne vidimo, ali koji negdje iz daljine promatraju nas i potrebna im je naša pomoć”, zaključila je Emina Dabo Hunjak.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja