Budi dio naše mreže

Školske sestre franjevke Krista Kralja bosansko-hrvatske provincije nakon 57 godina napuštaju Čakovec, objavila je 4. srpnja Župa sv. Nikole na svojoj Facebook stranici.

/ im

Sestre su 1965. godine došle na poziv franjevaca te su u franjevačkom samostanu vodile kuhinju, čistile prostorije, uređivale rublje, obrađivale vrt, vodile župnu katehezu te obavljale sakristansku službu. Nakon 57 godina sestre napuštaju samostan i Župu sv. Nikole biskupa u Čakovcu.

Na Facebook stranici Župa Sv. Nikole biskupa – Čakovac objavljena je vijest s oproštaja sa sestrama. U nastavku prenosimo u cijelosti njihovu objavu.

Zahvalni smo im na svemu što su činile iz tih puno godina za naš samostan, župu i grad. Sestre su bile kuharice, sakristanke, vešarice, učiteljice i katehistice, a nimalo manje vrijedno uvijek su rado se susretale sa svima, mnogima bile duhovne sestre i pratile ih molitvama. Posebno zahvaljujemo zadnjim trima sestrama s. Martini, s. Luciji i s. Nikoloni koje su zajedno sa provincijalnom ministrom s. Željkom i ostalim sestrama iz družbe bile na misi. Veliko im hvala u ime nas braće franjevaca i vjerujem u ime vas svih vjernika. Sestre ćemo uvijek rado nositi u sjećanju i pratiti se međusobno molitvama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja