Budi dio naše mreže

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91. i ove godine organizira tradicionalni natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Zvonimir Golob".

/ hjb

Natječaj se organizira u sjećanje na jednog od najboljih hrvatskih pjesnika Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19.2.1927. – Zagreb, 1.6.1997.) te u cilju poticanja svih, ponajprije mladih da što više pišu i objavljuju. Nagrada se sastoji od “Velike zlatne plakete”, a prosudbeni sud dodijelit će i nekoliko prigodnih priznanja.

Svi zainteresirani mogu poslati najviše dvije neobjavljene pjesme, uz kraći životopis.

Pjesme se šalju na adresu: UHBDR ’91., 48000 Koprivnica, Dr. N. Sertića 15, ili putem elektroničke pošte mladen.pavkovic.kc@gmail.com, zaključno do 15. siječnja 2023. Natjecati se mogu autori iz Hrvatske i inozemstva.

Dosad su ovo priznanje, među ostalima, primili: Enes Kišević, Maja Gjerek, Duško Gruborović, Alka Vuica, Stanka Gjurić, Božica Jelušić, Zlatko Tomičić, Željko Krznarić, Luko Paljetak, Lidija Bajuk, Drago Štambuk, Anton Kikaš, Miro Gavran, Željko Krušlin Kruška, Ružica Soldo i Sonja Smolec.

Zvonimir Golob rođen je u Koprivnici 1927. godine. Studirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. S Fakulteta je izbačen 1948. godine, zbog druženja s tada osuđivanim pjesnikom Tinom Ujevićem. Nakon studija u Zagrebu, jedan je od pokretača časopisa “Krugovi”, a uređivao je i druge publikacije. Sudjelovao je i u osnivanju skupine “Studio 64”, koja je stvorila i afirmirala Zagrebačku školu šansone.

Godine 1992. Golob je dobio i Nagradu “Tin Ujević”, za zbirku soneta “Rana”.

A njegovim imenom nazvana je i spomenuta književna nagrada koja se dodjeljuje od 2003. godine, kao i Festival neobjavljene ljubavne poezije koji se održava od 2009. godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja