Budi dio naše mreže

Siječanj u Nacionalni park „Krka“ donosi slavljeničko raspoloženje i obilježavanje 36. rođendana Parka. Za jedan od najmlađih nacionalnih parkova u Hrvatskoj održivi projekti, zaštita prirodnih i kulturno-povijesnih vrijednosti, upravljanje posjećivanjem, edukacija i suradnja s lokalnim stanovništvom glavne su aktivnosti koje će obilježiti i ovu godinu u kojoj nastavljamo predano čuvati prirodne procese, biološku raznolikost, krajobrazne vrijednosti i kulturnu i tradicijsku baštinu.

/ im

Nakon izazovne 2020., s nadom i željom za nove početke, sretniju i zdraviju budućnost, i 36. rođendan želimo proslaviti s vama. Posjetitelji koji, poput nas, na dan 24. siječnja slave rođendan, mogu, uz predočenje osobne iskaznice, ostvariti besplatan ulaz u Park za sebe i svoju obitelj 23. ili 24. siječnja (subotu ili nedjelju). Obiteljska ulaznica podrazumijeva dvije odrasle osobe i do troje djece, poručuju iz uprave Nacionalnog parka “Krka”.

Nacionalni park “Krka”

Slavljenik prilikom posjeta također ostvaruje besplatno jednogodišnje članstvo u Klubu prijatelja Krke, koje mu omogućuje neograničeno posjećivanje Parka tijekom godine dana. Svakom slavljeniku pripremili su i prigodan poklon paket koji može preuzeti na ulazima NP Krka Lozovac, Skradinski most i Roški slap.

Nacionalni park “Krka”

Kako bi posjetitelji i ove zime osjetili sve blagodati prirode i vrijednosti Nacionalnog parka ‘Krka‘ na raspolaganju su im 22 poučno-pješačke staze, 14 biciklističkih ruta i brojni vidikovci s kojih se pruža zadivljujući pogled na slapove i rijeku, bogatu kulturno-povijesnu baštinu i izuzetne geomorfološke oblike stijena. Svježi zrak, umirujuća blizina vode, aktivno provedeno vrijeme i neposredan doživljaj živog svijeta oko nas savršeni su razlozi za posjet. NP “Krka” zimi je posebno magičan jer rijeka Krka obiluje vodom koja se prelijeva preko bisernih sedrenih slapova.

Nacionalni park “Krka”

U zimskim mjesecima Nacionalni park “Krka” može se posjetiti po jednokratnoj cijeni ulaznice od 30 kn za odrasle i 20 kn za djecu od 7 do 18 godina. Park je otvoren od 9 do 16 sati.

Nacionalni park “Krka”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja