Budi dio naše mreže

U nedjelju 21. studenog, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, služit će se svete mise u bazilici Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.

/ im

U nedjelju 21. studenog, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, služit će se svete mise u bazilici Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici. Ujedno će to bit prve svete mise u jednoj od najomiljenijih crkava u središtu Zagreba nakon razornog potresa koji je 22. ožujka 2020. godine pogodio grad i okolicu te značajno oštetio baziliku.

U rujnu ove godine miniranjem je srušen dio stropa koji je ostao stajati nakon zagrebačkog potresa.

Na web stranici župe pozvali su sve koji mogu i žele da dođu u subotu 20. studenoga, u 11 sati, s priborom i sredstvima za čišćenje (metlama, kantama, krpama…) kako bi bazilika bila temeljito očišćena i uređena za blagdan.

Pri tom su naglasili kako je povratak u baziliku je privremen prije početka „velikih građevinskih zahvata“ koji se još očekuju.

Sv. Mise će biti u 7, 8, 9.30, 11, 12.15, 17 i 19 sati, pa pozivamo vjernike da nam se pridruže u zahvali Bogu za do sada učinjeno i molitvi za daljnji proces obnove.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja