Budi dio naše mreže

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ispred Hrvatskog katoličkog sveučilišta zapaljene su svijeće te je organiziran popratni program u petak, 17. studenog 2023.

/ mp

U sklopu obilježavanja sjećanja na sve poginule, Klub studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta HOMO VOLANS organizirao je predavanje prof. dr. sc. Ivice Miškulina sa Sveučilišnog odjela za povijest. Uvodnu riječ održao je pročelnik Sveučilišnog odjela za povijest izv. prof. dr. sc. Mario Kevo koji je istaknuo kako je ova tema i dalje aktualna i važna, za cijelo hrvatsko društvo, a posebno za njega i profesora Miškulina koji surođeni u Škabrnji. Predsjednik Kluba studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta HOMO VOLANS student treće godine sveučilišnog prijediplomskog studija Povijest Nikola Budor ovaj je događaj nazvao već „tradicionalnim“ za organizaciju Homo Volansa i obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te je pozvao sve prisutne na akademsku raspravu. Programom je moderirala Martina Špilek, studentica prve godine sveučilišnog diplomskog studija Povijest na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Predavanje je obradilo teme ubijanja i nasilja nad hrvatskim civilima, vojnicima i policajcima 1991. u Vukovaru i Škabrnji, uz detaljan osvrt na razloge i motive počinitelja zločina, a profesor Miškulin je povukao i paralelu između Vukovara 1991. i Srebrenice 1995. te dao pregled djelovanja međunarodne zajednice u tim okolnostima.

Prof. dr. sc. Ivica Miškulin

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja