Budi dio naše mreže

Hod za život u Zagrebu održava se osmi put u subotu, a okupljanje započinje u 10:30 na Trgu Republike Hrvatske (HNK) u Zagrebu. U ozračju radosti i veselja djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake hodat će kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! U program HKR-a javio se s mjesta događaja HKR-ov reporter Ante Novak.

/ mp

Kristina Kolovrat iz Koordinacije zagrebačkog Hoda za život u razgovoru za HKR istaknula je kako treću godinu sudjeluje kao volonterka u organizaciji ovog događaja.

“Uključila sam se prije tri godine u organizaciju zagrebačkog Hoda kad se te godine Hod održavao prvi put u Imotskom, otkuda i dolazim. Bilo je potrebno da se ovdje predstavi Hod u Imotskom pa su me zamolili imotski organizatori da se uključim. Tada sam stupila u kontakt sa zagrebačkom ekipom i tako je krenula naša suradnja koja traje tri godine”, istaknula je Kolovrat koja već od prije ima lijepa iskustva volontiranja.

“Uključila sam se u organizaciju jer volim volontirati. Tada se osjećam korisno. Osjećam da volontiranjem donosim napretku društva te sam i korisna društvu što me ispunjava i veselim. Smatram da kad činimo dobro, da se dobro i vraća pa me to motivira za volontiranje.”

Da se treba boriti za prava za nerođenu djecu smatra srednjoškolka Dora koja također volontira na zagrebačkom Hodu za život.

“Prošle godine sam prvi put sudjelovala u ‘Hodu za život’, a ovo mi je prva godina da sudjelujem kao volonterka.  Osjetila sam poticaj da se borim za nerođenu djecu”, poručila je Dora.

Ruta ovogodišnjeg Hoda za život u Zagrebu:

HNK – Frankopanska ulica – ulica Ilica – Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva ulica – Palmotićeva ulica – Branjugova ulica – Park Ribnjak

Hod za život, obitelj i Hrvatsku po gradovima, 2023. godine:

  • Slavonski Brod i Imotski – 6. svibnja 2023.
  • Osijek i Zadar – 13. svibnja 2023.
  • Vinkovci i Zagreb – 20. svibnja 2023.
  • Varaždin, Knin i Metković – 3. lipnja 2023.
  • Sisak, Rijeka i Split – 17. lipnja 2023.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja