Budi dio naše mreže

Pogledajte kada i gdje će se sve u Hrvatskoj održavati misna slavlja u povodu Danas domovinske zahvalnosti i Dana branitelja.

/ at

Nadbiskup Barišić predvodi svečanu misu na 25. obljetnicu Oluje

Svečanost u srijedu 5. kolovoza počinje u 7 sati budnicom ulicama grada Knina. Državni i vojni uzvanici, hrvatski branitelji, drugi uzvanici i svi okupljeni na Trgu dr. Ante Starčevića prate putem video zida svečanost koja se odvija na najvišem platou na Kninskoj tvrđavi s početkom u 9.43. U 10.15 sati slijedi program polaganja vijenca i paljenje svijeća ispred spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95. Vojni ordinarij Jure Bogdan predvodi molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelje. Slijede prigodna obraćanja visokih državnih dužnosnika i predstavnika hrvatskih branitelja ratnog zapovjednika u VRO „Oluja“ generala Ante Gotovine.

Koncelebriranu misu u crkvi Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu u 11.30 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u zajedništvu s vojnim ordinarijem Jurom Bogdanom, šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem, kninskim franjevcima i drugim svećenicima. Misa će se slaviti za Domovinu s posebnom nakanom za sve duhovne i tjelesne potrebe njenih stanovnika, posebice hrvatskih branitelja, kako živih tako i preminulih.

I slavlje mise zbog pandemije koronavirusa regulirano je prema preporukama za održavanje javnih događanja i okupljanja te sa znatno smanjenim brojem sudionika. Vojni ordinarijat poziva vjernike i sve ljude dobre volje da u svojim domovima putem televizijskih prijenosa aktivno sudjeluju molitvom u misnome slavlju za Domovinu.

Proslava blagdana Gospe Snježne u Vidu

Na blagdan Gospe Snježne u Vidu slave se tri mise – u 6 hodočasnička, 7.30 misa za hrvatske branitelje i središnja s procesijom u 9.30, koju predvodi generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Hrvoje Katušić.

Misa za Dan općine Rakovica

Općina Rakovica slavi svoj dan u srijedu 5. kolovoza u sjećanje na oslobođenje toga mjesta u vojno-redarstvenoj akciji Oluja. Misu u 8 sati predslavi  župnik Rakovice don Mate Kujundžić. Nakon mise je polaganje vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima.

Misa zahvalnica za Domovinu u požeškoj katedrali

Na spomendan Posvete rimske bazilike sv. Marije Velike i Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u svim župama Požeške biskupije slavit će se mise zahvalnice za Domovinu, a misu zahvalnicu za Domovinu, poginule i nestale hrvatske branitelje u požeškoj katedrali u 9 sati predvodit će dijecezanski biskup Antun Škvorčević.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u katedrali Sv. Dujma

U splitskoj katedrali Sv. Dujma u 9 sati slavit će se misa zahvalnica za Domovinu. Poslije mise svi koji žele moći će se besplatno popeti na netom obnovljeni zvonik katedrale te obići Riznicu splitske katedrale na Peristilu.

„Zahvalimo Gospodinu na daru slobode i mira, kao i na dragocjenoj žrtvi hrvatskih branitelja te se obogatimo ljepotom Splita i naše duhovne baštine“, stoji u pozivu Župnog ureda katedralne župe Uznesenja Marijina.

Proslava blagdana Gospe Snježne i Dana branitelja u svetištu Majke Božje Goričke

Blagdan Gospe Snježne proslavlja se u svetištu Majke Božje Goričke kod Baške na otoku Krku slavljem mise u 10 sati koju predvodi krčki biskup Ivica Petanjak. Ove godine to neće biti središnja proslava Dana branitelja za otok Krk zbog situacije pandemije koronavirusa, pa će sudjelovati samo predstavnici branitelja otoka Krka. Misa se slavi na otvorenom uz mjere opreza preporučene za takva okupljanja.

Misa na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Slavonskom Brodu

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja misu zahvalnicu u župi Gospe Brze Pomoći predvodit će domaći župnik i slavonskobrodski dekan Ivan Lenić. Misa ispred Pastoralnog centra počinje u 10 sati. U slučaju lošijeg vremena misa će se slaviti u Pastoralnom centru.

Biskup Košić slavi misu za Domovinu i poginule branitelje i civile

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u 10.30 sati u župnoj crkvi Sv. Katarine u Komarevu misno slavlje za Domovinu te sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Godišnje zahvalno slavlje Gospi Lurdskoj i Dan domovinske zahvalnosti u Rijeci

U povodu godišnjeg zahvalnog slavlja Gospi Lurdskoj i Dana domovinske zahvalnosti u vrtu samostana Presvetog Srca Isusova na Pomeriju 17, u Rijeci, svečano euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodit će fra Siniša Pucić, OFM, mladomisnik. Prije mise, s početkom u 18 sati je molitva krunice za Domovinu, branitelje i bolesnike.

Slunj: Misa povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti za Karlovačku županiju

U Slunju se održava središnja proslava Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti za Karlovačku županiju. U 18 sati je polaganje vijenaca u gradskom parku pred spomenikom hrvatskim braniteljima dok u 19 sati misu na Trgu Zrinskih i Frankopana predslavi slunjski župnik i dekan mons. Mile Pecić.

Misa na Dan domovinske zahvalnosti u dubrovačkoj katedrali

Na Dan domovinske zahvalnosti misa u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku slavit će se u 20 sati.

Misa zahvalnica za Domovinu u hvarskoj katedrali

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti misa zahvalnica za Domovinu bit će služena u 20 sati u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja