Budi dio naše mreže

„Radi se o bijelim pamučnim maskama za višekratnu uporabu. Dijelimo ih besplatno pojedincima koji nas traže, djelatnicima u trgovačkim centrima, ljekarnama, bolnicama i domovima za starije osobe“, ističe s. Marija, jedina krojačica među sestrama, naglasivši kako sestre djeluju u skladu s karizmom Družbe - potreba vremena, volja Božja.

/ fra Siniša Pucić

Jedna molba s bolesničkog odjela upućena s. Mariji Klari Klarić da izradi poneku zaštitnu masku od koronevirusa, bila je dovoljna da ona i još desetak Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, kao prve redovnice u Hrvatskoj, započnu masovnu proizvodnju ovih toliko potrebnih artikala u vrijeme pandemije za kojima vlada velika potražnja zbog njihove nestašice u specijaliziranim trgovinama.

Tako su u tjedan dana predanog rada vrijedne sestre sašile više od 1.500 komada maski i na toj količini ne staju, jer potrebe bolnica i drugih institucija su sve veće. „Radi se o bijelim pamučnim maskama za višekratnu uporabu. Dijelimo ih besplatno pojedincima koji nas traže, djelatnicima u trgovačkim centrima, ljekarnama, bolnicama i domovima za starije osobe“, ističe s. Marija, jedina krojačica među sestrama, naglasivši kako sestre djeluju u skladu s karizmom Družbe – potreba vremena, volja Božja.

Sestre sv. Križa iz Đakova u izradi zaštitnih maski

Na poziv provincijalne poglavarice s. Valerije Široki, ovom karitativnom projektu odazvale su se i kandidatice – postulantice te starije sestre koje su svojevremeno kao medicinske sestre radile u bolnicama. Kako su sada u mirovini, na ovaj način žele i dalje pomagati bolesnicima i svim potrebitima. Pokazale su dobru volju da nauče šivati maske te brzo naučile i predale se radu.

Sestre sv. Križa iz Đakova u izradi zaštitnih maski

Za izradu zaštitne maske sestrama je potrebno u prosjeku dvadesetak minuta. Njihova kvaliteta nije upitna, potrebno ih je oprati i obavezno peglati na najvećoj temperaturi.

Sestre zahvaljuju Radiju Tranzistor iz Đakova koji pomaže da glas o besplatnim maskama dođe u svako kućanstvo. Svi koji trebaju masku, a nemaju je gdje nabaviti mogu se radi isporuke obratiti s. Mariji Klari Klarić na njezin Facebook profil.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja