Budi dio naše mreže

Riječima “Prisežem” novljanski gradonačelnik u drugom mandatu Marin Piletić je dodao “Tako mi pomogao Bog i sveti Josip” u Hrvatskom saboru u petak, 18. lipnja. Tako je postao saborski zastupnik zamijenivši sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka u Saboru.

/ HKM

Kako je rekao Piletić za Hrvatsku katoličku mrežu, vjeruje da će mu uz obnašanje dviju dužnosti trebati pomoć Boga i svetog Josipa.

“Sveti Josip je zaštitnik Hrvatske i Hrvatskog sabora pa zašto onda prisežući ne zazvati njegov blagoslov? Vjera mi je važna u osobnom životu, a u političkom životu na raspolaganju sam svim građanima. Vjera je nešto što vas može držati na životu. Nadam se da je ova moja prisega pomogla promoviranju svetog Josipa”, poručio je Piletić.

Marin Piletić rođen je 12. siječnja 1983. godine u Novskoj. Osnovnu i srednju ekonomsku školu završio u Novskoj, a 2008. završava studij kroatistike i povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, stekavši naziv profesora hrvatskog jezika i književnosti te povijesti.

Gradonačelnik Novske postaje na izborima 2017., na kojima u prvom krugu, s 53,28 posto glasova pobjeđuje dotadašnjeg gradonačelnika Vladu Klasana. Drugi mandat osvaja također odmah u prvome krugu izbora 2021. s osvojenih 63,72 posto glasova.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja