Budi dio naše mreže

Nakon potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine "Marijanski zavjet za Domovinu" organizirao je hodočašće “Zagrebački Put Svjetla” u znak zahvale Bogu i Majci Božjoj što su usprkos nevoljama Zagreb sačuvali od većega zla.

/ mp

22. svibnja održano je drugo zagrebačko hodočašće “Put Svjetla” ruševnim župama stradalim u potresu 2020. godine, izvijestili su iz “Marijanskog zavjeta za Domovinu”.

Hodočastili su od Čučerja preko Granešine, zagrebačkog svetišta Majke Božje Remetske i zagrebačke Prvostolnice sve do Presvetog Srca Isusova. Sve “postaje” “Puta Svjetla” teško su stradale u tom potresu. Velike štete pretrpjele su zagrebačke ljepotice za čiju obnovu će trebati i vremena i sredstava.

Crkva sv. Marije na Dolcu

Međutim, dobrom voljom župljana i raznih donatora obnova je krenula. Crkvene građevine dobile su zamjenske montažne prostore te je u njih preseljeno sve što je ostalo neoštećeno iz ruševnih crkvi.

“Potres je  porušio građevine, uništio povijesne kulturne ljepote, razorio mjesta sjećanja svakoga od nas ali nije razorio ljubav jednih prema drugima, potres je uzdrmao i naša uspavana srca i probudio ono ljudsko u nama, zajedništvo, potakao nas da obnovimo pravo značenje crkve, među ljudima u zajednici,  a ne crkve kao građevine.

Zahvalni Dobrom Bogu i Blaženoj Djevici Mariji što su nas sačuvali od većega zla, zahvaljujemo i na svakom probuđenom srcu u zajednici crkvi, hodočasnički dan završili smo zahvalnom misom u Palmotićevoj koju je slavio p. Niko Bilić”, poručuju iz  “Marijanskog zavjeta za Domovinu”.

Foto: Marijanski zavjet za Domovinu

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja