Budi dio naše mreže

U kući Djeteta Isusa u Livnu, pod misom koju je na uočnicu Velike Gospe, 14. kolovoza predvodio biskup Željko Majić, upriličena je proslava jubileja i obnova redovničkih zavjeta sestara Služavki Maloga Isusa Provincije Sv. Josipa – Split.

/ mk

U kući Djeteta Isusa u Livnu, pod misom koju je na uočnicu Velike Gospe, 14. kolovoza 2024. predvodio biskup banjolučki mons. Željko Majić uz koncelebraciju nekolicine drugih svećenika, upriličena je proslava jubileja i obnova redovničkih zavjeta sestara Služavki Maloga Isusa Provincije Sv. Josipa – Split, objavljeno je na mrežnoj stranici ssmi.hr.

Dijamantni jubilej – 60 godina redovništva proslavile su: s. M. Anđelka Raguž, s. M. Dobrila Barišić, s. M. Marinka Vrnoga, s. M. Rahela Vučić, s. M. Ružica Marijanović i s. M. Većeslava Vrnoga. Srebrni jubilej – 25 godina zavjeta obilježile su: s. M. Jelena Marević, s. M. Karmela Vulić i s. M. Monika Križan. Privremene redovničke zavjete na godinu obnovila je s. M. Tajana Andrle.

Na početku euharistijskog slavlja sve prisutne je pozdravila s. M. Terezija Pervan, provincijska glavarica.

U prigodnoj propovjedi biskup Majić je, između ostaloga, naglasio da je Marija do Uznesenja došla kao „marljiva radnica i strpljiva patnica koja svoju veličinu nije vidjela po svojim zaslugama nego u Njegovu pogledu koji je pogledao na njenu neznatnost“. Izrekao je svoju zahvalnost dragom Bogu, ali i sestrama za sve što su činile, što čine i što će činiti te im obećao svoje molitve, rekavši kako mu je to u zalog ostavio njihov utemeljitelj sl. B. Josip Stadler. Svoju propovijed biskup Majić završio je molitvom sv. Bernarda: „U opasnostima, u tjeskobama, u nesigurnostima – kaže on – misli na Mariju, zazovi Mariju. Neka ti njezino ime ne silazi nikada s usana, neka se ne izbriše iz tvoga srca; a pošto želiš da ti ona pritekne u pomoć svojim molitvama nikada ne zaboravi primjer njezina života. Ako je slijediš, ne možeš skrenuti s pravoga puta; ako se njoj moliš, ne možeš očajavati; ako misliš na nju, ne možeš pogriješiti. Ako ti je ona oslonac, nećeš pasti; ako te ona štiti, ne trebaš se bojati; ako te ona vodi, nećeš se umoriti; ako ti je njezino društvo milo, prispjet ćeš k cilju…“

Za vrijeme svete mise pjevao je zbor sestara pod ravnanjem s. M. Marinele Delonge, a za orguljama je bila s. M. Maksencija Midenjak.

Osim velikog broja sestara, na svetoj misi sudjelovali su članovi obitelji sestara, rodbina i prijatelji slavljenica.

Nakon svete mise nastavljeno je slavlje u radosnom zajedništvu za obiteljskim stolom.

Foto: Katolička tiskovna agencija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja