Budi dio naše mreže

Treće izdanje festivala LADO na Mažurancu 1. i 2. srpnja uvertira je u ljetnu kulturnu sezonu.

/ vbb

LADO na Mažurancu festival je posvećen tradicijskoj umjetnosti, u organizaciji jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj – Ansambla LADO. Treće izdanje festivala organizirano je u suradnji s Manifestacijom Caffe de Matoš, a održat će se u Parku braće Mažuranić 1 i 2. srpnja. Ovaj jedinstveni festival poklon je Ansambla LADO stanovnicima i posjetiteljima Zagreba i prava je uvertira u ljetna kulturna događanja u glavnom gradu. Programska okosnica ovogodišnjeg festivalskog izdanja dvije su premijerne izvedbe. Premijerni Ladov program “Ladom po svijetu”, uz neke od napjeva ciklusa “Pjesme naroda Europe”, sadrži nove koreografije i glazbena djela ovog, po mnogočemu posebnog programa, koji će pokazati velike izvedbene mogućnosti, svestranost i talent LADO-vih umjetnika. Osim koncerta, na pozornici će nastupiti Zrinka Posavec te Borna Šercar i Jazziana Croatica feat. LADO.

LADO u suradnji s Etnografskim muzejom u Zagrebu, donosi radionicu za djecu i stručno vodstvo kroz izložbu “Intimni prostori svakodnevice”, Akademija
dramske umjetnosti donosi predstavu “Dueti i segment suvremenog plesa”, a Muzička akademija u Zagrebu nastupit će s kraćim koncertom inspiriranom tradicijskom umjetnošću. Festival donosi brojne radionice Lada, od radionice rukotvorina, tradicijskih glazbala, plesnih radionica za djecu, ali i za odrasle, posjet bogatoj riznici narodnih nošnji, prezentaciju edukativno-kondicijskog treninga LADO Hop to the Top.

Na pozornici u parku Mažuranac održat će se i Prezentacija tradicijskih glazbala i revija narodnih nošnji i to u suradnji s učenicima Škole za klasični balet u Zagrebu odjela za narodne plesove. Tijekom događanja u parku organiziran je i kutak za najmlađe, Mali LADO, u kojem će djeca kroz kreativne radionice upoznati ljepote hrvatske tradicijske kulture.

Festival LADO na Mažurancu nekomercijalnog je karaktera, a ulaz na sva događanja je besplatan. Događanje je realizirano uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. U slučaju lošeg vremena, sva događanja i koncerti, koji su predviđeni u parku, sele se u plesnu dvoranu Ansambla LADO. Sve informacije o festivalu, prijave na radionice i potrebne kontakte doznajte na službenoj festivalskoj stranici i na društvenim mrežama Lado.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja