Budi dio naše mreže

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva na Križni put s Ukrajincima – molitvu za mir u Ukrajini, koji će se na hrvatskom i ukrajinskom jeziku održat u petak, 31. ožujka, u 18 sati u župi sv. Nikole Tavelića u Kustošiji, Ulica Sv. Nikole Tavelića br. 2 u Zagrebu. Toga dana Zagrebački Caritas obilježava godinu dana skrbi o raseljenim osobama iz Ukrajine.

/ mp

U molitvi križnog puta sudjelovat će i veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Vasilj Kirilič. Veleposlanik će prije križnog puta, u 17.15 sati, posjetiti i raseljene osobe iz Ukrajine smještene u Caritasovu kuću u Kustošiji, Sv. Nikole Tavelića 30.

Križni put vodit će župnik župe sv. Nikole Tavelića u Kustošiji vlč. Ljubo Vuković a tekstove na ukrajinskom jeziku čitati će raseljene osobe iz Ukrajine. Meditacije Križnog puta pod nazivom „366. postaja“ napisali su djelatnici ukrajinskoga nacionalnog Caritasa-Spes povodom godišnjice početka ruske agresije na ukrajinski narod.

Prigoda je to za iskazivanje duhovnoga zajedništva i blizine s napaćenim ukrajinskim narodom te molitvu za mir u Ukrajini.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, osim smještaja u Caritasovoj kući u Kustošiji, raseljenim osobama iz Ukrajine pomaže paketima hrane, u odjeći, obući i vaučerima te im pruža psihosocijalnu pomoć i podršku. Tijekom proteklih dvanaest mjeseci pomoć je preko Zagrebačkog Caritasa primilo 870 raseljenih osoba iz Ukrajine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja