Budi dio naše mreže

Župljani župe Svih Svetih u Sesvetama, uz blagoslov župnika Marija Miglesa, okupljeni u "Pajdašiju", koju čini dvadesetak muškaraca u dobi od trideset do šezdeset godina, pomažu potrebitima na području njihove župe. O aktivnostima "Pajdašije" za HKR-ovu emisiju "Na valovima dobrote" u ponedjeljak su govorili Josip Rimac i Tomislav Birkić.

/ mp

Okupljeni župljani su napravili toplinsku izolaciju i fasadu tročlanoj obitelji Oreč. Kako je rekao Josip Rimac, pomogli su upravo obitelji Oreč na poticaj jednog prijatelja te obitelji.

“Upravo je i on donirao većinu sredstava jer je on prijatelj obitelji od djetinjstva te je bio ujedno i voditelj projekta. Mi drugi smo pomogli koliko smo mogli”, istaknuo je Rimac.

“Na poziv prijatelja smo se uključili u pomaganju ovoj obitelji svojim vlastitim rukama. Svatko je radio ono što zna. Uključili smo se preko vikenda u građevinske radove koje je trebalo napraviti. Htjeli smo završiti posao što je moguće prije kako se obitelj ne bi smrzavala”, nadodao je Tomislav Birkić.

Prema Rimčevim riječima, obitelj Oreč je njihovim postupkom bila iznenađena te nisu znali što očekivati.

“To su skromni ljudi koji su bili oduševljeni našim činom i gledali nas kao spasitelje u tim teškim trenucima. Vidjela se radost i veselje na njihovim licima što će dobiti lijepu fasadu i tako smo im uljpšali život”, nadovezao se Birkić.

Josip Rimac i Tomislav Birkić sa Snježanom Kirinić Grubić

Rimac je objasnio kako im je jedna firma prodala građevinski materijal po pristupačnijoj cijeni, a nešto su i donirali.

“Imamo i jednog prijatelja koji je povezan s bojama i lakovima pa smo lakše došli i do tog potrebnog materijala za fasadu. Glava obitelji Oreč htio je fasadu u plavoj boji budući da je navijač Dinama te smo mu to i ostvarili.”

U pomoć obitelji Oreč tijekom dva, tri mjeseca pošli su dvadesetak muškaraca okupljeni u “Pajdašiju”.

“Na proljeće smo slavili završetak radova. Došli smo kod obitelji Oreč i napravili prigodno slavlje. Bilo je lijepo i veselo jer smo htjeli okupiti sve koji su pomogli u tom projektu”, poručio je Tomislav Birkić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja