Budi dio naše mreže

Na Nacionalnom vijeću Hrvatske zajednice Bračnih susreta (HZBS), koje je u subotu 25. studenog zasjedalo na Jordanovcu u Zagrebu, izabrano je novo vodstvo, izvijestili su iz zajednice.

/ im

Nakon isteka trogodišnjeg mandata dosadašnjeg Nacionalnog tima Josipe i Dinka Hrehorovića i vlč. Tomislava Čorluke, tajnim je glasovanjem sedmorice svećenika i 35 prisutnih bračnih parova s pravom glasa izabran novi vodstveni nacionalni par:  Zvjezdana i Vjeran Balent iz Murskog Središća u Međimurju. Oni će, prema statutima, sebi pridružiti svećenika koji će s njima biti u Nacionalnom timu i voditi HZBS u slijedećem trogodišnjem mandatu.

Zvjezdana i Vjeran su u Bračnim susretima od 2017., a već su 2019. postali tim-par za vođenje Vikenda Bračnih susreta. Novi će Nacionalni tim HZBS-a preuzeti službu na godišnjem Saboru Zajednice 13. siječnja 2024. u Zagrebu na Jordanovcu.

Vikendi Bračnih susreta u Hrvatskoj se održavaju od 1976., a vodi ih ekipa od jednog svećenika i tri bračna para. Prema statističkim podacima, do sada je u Hrvatskoj kroz iskustvo Vikenda Bračnih susreta prošlo nešto više od 6.500 bračnih parova, preko 80 svećenika i isto toliko redovnica. Od 1997. održavaju se i Vikendi za zaručnike, a kroz njih je do sada prošlo oko 1.500 parova zaručnika.

Bračni susreti su sakramentalni katolički pokret koji promiče obnovu Crkve kroz dva sakramenta odnosa: braka i svetog reda. Naime, to je osnaživanje sakramentalnog odnosa kroz dijalog „muž-žena“ te „svećenik – Crkva“. Vikendi bračnih susreta se svakog mjeseca radne godine održavaju u Zagrebu, Ludbregu, Opatiji, Đakovu,  Splitu i Subotici (Vojvodina). Na susrete se moguće prijaviti preko mrežne stranice: www.hzbs.hr.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja