Budi dio naše mreže

Molitvena inicijativa „Milijun djece moli krunicu“, koja je službeno pokrenuta još 2005. godine, održana je i ove godine u srijedu 18. listopada u mnogim zemljama, među kojima i u Hrvatskoj.

/ mdj

Osnovna škola dr. Jure Turića u Gospiću priključila se ovoj molitvenoj akciji u vidu školskog projekta. Ciljevi akcije i projekta bili su upoznati učenike sa samom inicijativom i aktivno sudjelovati u njezinu širenju i promicanju temeljnih društvenih i religijskih vrijednosti kao što su mir, međusobno zajedništvo, prihvaćanje drugoga, ljubav i suosjećanje s drugima i briga za zajedničko dobro. “Nakana na koju smo ove godine posebno molili je bila za prestanak rata, nasilja i siromaštva u mjestima poput Ukrajine, Nigerije, Mjanmara, Pakistana i Izraela”, poručio je vjeroučitelj Puškarić.

Nakana na koju smo ove godine posebno molili je bila za prestanak rata, nasilja i siromaštva u mjestima poput Ukrajine, Nigerije, Mjanmara, Pakistana i Izraela.

Foto: Franje Puškarić/ Molitva krunice

Sudjelovanje mnogih

U pripreme za ostvarenje  projekta uključili su se vjeroučenici 6. b razreda koji su s vjeroučiteljem Franjom Puškarićem izradili prigodni plakat s motivom krunice. Budući da se u nedjelju 22. listopada slavi Svjetski dan misija, zrnca desetice krunice izrezali su od kolaž papira u misijskim bojama. Time su na svojevrstan način nastojali pokazati jednu od namjera ove molitvene akcije, a to je pomoći dublje razumjeti da svi trebamo prihvaćati jedni druge budući da imamo zajedničkog nebeskog Oca koji nam je svima dao Mariju kao našu nebesku Majku.

Foto: Franje Puškarić/ Molitva krunice

Na dan održavanja molitvene akcije – projekta vjeroučenici 2. a, 8. a i 8. d te Odgojno-obrazovne skupine pod vodstvom vjeroučitelja Jelene Majer, Mirele Miočević, Franje Puškarića i Leonarde Ružička okupili su se u holu škole. Pridružili su im se župni vikar župe Navještenja BDM u Gospiću o. Marko Maglić, pedagoginja Anka Nikšić, učiteljica Ivona Hećimović i pomoćnice u nastavi. Vjeroučitelji su upoznali vjeroučenike s molitvenom akcijom i njezinim ciljevima, a potom su svi zajedno izmolili krunicu i Dječju posvetnu molitvu Majci Božjoj. Uvečer su ovu inicijativu podržali i vjeroučenici 6. a i 6. b razreda okupivši se i moleći krunicu u katedrali Navještenja BDM prije večernje svete mise.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja