Budi dio naše mreže

Sestre Družbe Presvetog Srca Isusova u Rijeci organiziraju humanitarnu akciju Krucifiksini adventski vijenci – obitelj za obitelj, u sklopu koje se u Dječjem vrtiću Nazaret održavaju kreativne radionice.

/ md

Akcija će biti zaključena prodajom adventskih vijenaca od čega će prihod biti doniran jednoj siromašnoj obitelji, javlja Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije, a prenosi IKA.

Prema riječima ravnateljice Nazareta s. Kristine Tunić, budući da je utemeljiteljica Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, službenica Božja Marija Krucifiksa Kozulić, svoje karizmatsko i apostolsko djelovanje započela 1895. godine u Rijeci otvorivši dječji vrtić (u ono doba nazivan zabavištem) za djecu iz siromašnih obitelji, odlučili su Dan Riječke Majke i njezino djelo obilježiti izradom adventskih vijenaca.

S. Kristina dodala je da u radu s djecom ne zanemaruju njihove roditelje te je organiziran rad s roditeljima u vidu ovih radionica u kojima se okuplja cijela obitelj. Svaka obitelj izradit će dva adventska vjenčića: jedan za sebe, a drugi za siromašnu obitelj. Oko prvoga će se i sami okupljati u svojim domovima, kazala je.

Humanitarna akcija odvija se i u okviru obilježavanja 100. obljetnice preminuća utemeljiteljice Družbe Presvetog Srca Isusova službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Proslava je počela 29. rujna 2021. i bit će zaključena 29. rujna 2022.

Godina posvećena Riječkoj Majci bit će ispunjena aktivnostima u kojima će se javnost upoznati s karizmom i djelovanjem utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova. Krucifiksini adventski vijenci koje su radile male ruke uskoro će se distribuirati u nekoliko riječkih župa – male ruke, ali s velikim srcem za siromašne.

Izrada Krucifiksinih vijenaca u dječjem vrtiću Nazaret / Foto: Riječka nadbiskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja