Budi dio naše mreže

Prvi veliki koncert domoljubne glazbe koji je održan u organizaciji Laudato TV-a oduševio je zajedništvom, a jednim srcem kucalo je ove večeri svih 18.500 posjetitelja u Areni Zagreb. Pozornicom najveće dvorane u zemlji prošlo je 25 izvođača, redom poznatih imena hrvatske glazbe, a ukupno 150 glazbenika izmjenjivalo se na bini u obliku slova 'V', simbola pobjede. Samo tri mjeseca prošlo je od ideje do realizacije koncerta koji se pokazao pravim festivalom domoljubne glazbe. Okupljeni su imali prilike poslušati dobro poznate pjesme ispjevane domovini u koje je udahnut nov život i u novim izvedbama koje je glazbeno pratio orkestar pod ravnanjem Ante Gele.

/ mp

Stihovi koji su bodrili i hrabrili ljude u najtežim trenucima hrvatske povijesti, kao i one pjesme koje su nas ispunjale ponosom i srećom u radosnim trenucima orili su se Arenom tijekom trosatnog koncertnog spektakla. Posebno su oduševile izvedbe hrvatske himne u izvedbi članica zbora ‘Zvjezdice’, plesna točka završno kolo iz opere ‘Ero s onoga svijeta’ i zajednička završna izvedba pjesme ‘Moja domovina’. Na početku koncerta, koji je održan na 32. obljetnicu međunarodnog priznanja RH od Svete Stolice, molitvu za Hrvatsku predmolio je apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua. Uslijedila je pjesma ‘Zdravo djevo’ u izvedbi Vokalista trogirske katedrale.

Publiku je za nastavak domoljubnog koncerta podgrijala Klapa ‘Sv. Juraj’ HRM pjesmom ‘Ratnici svjetla’, a Dražen Žanko otpjevao je svoju legendarnu ‘Od stoljeća sedmog’. Slavonske zvuke donijeli su ‘Najbolji hrvatski tamburaši’ otpjevavši ‘Croatio, ponosna u duši’ i ‘Živila Hrvatska’, ‘Suzu za zagorske brege’ publika je u glas otpjevala s Adalbertom Turnerom Jucijem dok su ponos Like branili Ana Žagar i Ličke drvosječe pjesmama ‘Košulja’ i ‘Lička kapa’. Pjesmu ‘Dajem ti srce’ otpjevala je ženska klapa Cesarice, a Arenom se orila ‘To je tvoja zemlja’ u izvedbi Đanija Stipaničeva koji je otpjevao i ‘Kome bi šumilo more moje sinje’ u pratnji Klape Cambi. Publiku je oduševila ‘Zemlja dide mog’ koju je svirajući na bijelom klaviru otpjevala Meri Cetinić. ‘Ne damo te pismo naša’ izveo je Tomislav Bralić i klapa Intrade koji su razgalili posjetitelje pjesmom ‘Croatio, iz duše te ljubim’. Uz pratnju supruga Joška Banova Zorica Kondža je otpjevala pjesmu ‘Bodulska balada’, a vratila se i kasnije u programu senzacionalno izvedenom pjesmom ‘Lupi petama’. Arena je razdragano plesala tijekom drugog izlaska Klape ‘Sv. Juraj HRM’ i stihova pjesme ‘Mi smo hrvatski mornari’, a opće veselje upotpunili su vatreni efekti na sceni dok su njome nastupali Zaprešić boys. ‘Opća opasnost’ je započela nastup istoimenom pjesmom te nastavila s ‘Tri rijeke’. Mladu generaciju izvođača na koncertu ‘Domu mom’ predstavljali su Iva Ajduković, Pava, Goran Orešković, Dino Petrić i Josip Palameta, a zajedno su otpjevali ‘Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj’. Kulminacija koncerta bila je u završnici tijekom nastupa željno iščekivanih imena. Dražen Zečić uz pjesmu ‘Pravi Hrvat ne umire nikada’ otpjevao je i ‘Poljubi zemlju’. Miroslav Škoro izveo je neizostavne domoljubne pjesme ‘Ne dirajte mi ravnicu’ i ‘Sude mi’. Mate Buliću je prepuna Arena skandirala nakon otpjevanih ‘Domu mom’ i ‘Moja Hercegovina’, a Tiho Orlić je oduševio s izvedbama pjesama ‘Ruža Hrvatska’ i ‘Lijepa li si’.

Voditelj koncerta bio je Marin Periš koji je naglasio kako se Hrvatska pjeva i u vlastitom domu svojoj ženi, djeci, pjeva se na radnom mjestu i pjeva se poštenjem.

U spektakularnoj završnici ovog velikog koncerta organizatori su na oduševljenje publike najavili idući koncert ‘Domu mom’ koji će se održati 30. studenog 2024. u 20 sati u Zadru, u velikoj dvorani Krešimira Ćosića.

Apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua

Koncert “Domu mom”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja