Budi dio naše mreže

Ove godine će „Hod za život“ u Rijeci biti skromniji nego ranijih godina zbog situacije s koronavirusom, a održat će se u subotu, 27. lipnja, u organizaciji Udruge Malaika. Očekuje se manji broj ljudi koji će se ipak okupiti u znak potpore životu kao temeljnom ljudskom pravu.

/ mp

“Zahvalni smo svim hodačima iz prijašnjih godina koji će morati odustati od svog dolaska zbog savjesti i odgovornosti jer pripadaju rizičnim skupinama, a sve promatrano u povezanosti s trenutnim informacijama o širenju COVID-19. Manji broj onih koji će se odazvati, molimo da učine sve po svojoj savjesti kako bi se zaštitili – održavaju razmake i stave zaštitne maske.

Epidemiolozi nam povezano s događajem, ali i općenito, sugeriraju i najavljuju da slijedi jedan period u kojem ćemo morati naučiti prihvaćati modele življenja u suživotu s koronom. Trenutni savjeti su da se ide ka tzv. ‘švicarskom modelu’ po kojem svaki pojedinac nosi sam odgovornost za sebe i postupa po vlastitoj savjesti te odgovornost ne može imati jedna osoba ili organizacija za mnoge. Od strane Stožera, MUP-a i Grada Rijeke, trenutno nemamo naputke o zabrani događaja”, poručili su organizatori.

Napominju da “Hod za život” ne stavlja na nikog prisilu dolaska objavom da se ide k realizaciji, već otvoren izbor koji će morati biti vlastita odluka svakog potencijalnog hodača. Sigurnost po zdravlje hodača svakako mora biti na prvom mjestu.

Iz Udruge Malaika apeliraju da svatko ponaosob misli na svoje zdravlje i donese vlastitu odgovornu odluku.

Za sve koji ne mogu drugačije pratiti događaj Udruga Malaika imat će prijenos uživo putem Facebook stranice.

Ruta “Hoda za život” u Rijeci:

Ovogodišnja ruta prema promijenjenoj odluci Grada Rijeke iznosi točno 150 m. Okupljanje hodača će biti na Titovom trgu, točnije pješačkom mostu u blizini hotela Continental u 10 sati. Hodači će se potom kretati Fiumarom prema Jelačićevom trgu gdje će biti glazbeni program.

Ove godine zabavni program započinje svjetski poznata zvijezda Bernarda Brunović iz Švicarske (rodom iz Hrvatske) koja će uz repertoar vlastitih pjesama i stranih covera izvesti ekskluzivno po prvi puta javno svoju novu pjesmu Wellcome on Earth koja govori o nerođenom djetetu majci u. Njoj će se pridružiti i Andy Ninvalle iz Nizozemske (rodom s Kariba) i Mc Stewlocks koji će izvoditi free style rap i beatbox. Zadnji dio programa će pripasti našem riječkom cover bendu Triu Andreas, koji će izvoditi domaće hrvatske pjesme. Program završava u 13 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja