Budi dio naše mreže

Posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića održan je u srijedu, 15. veljače, na Mirogoju u Zagrebu. Blažević je umro 8. veljače nakon duge bolesti, a srijeda je proglašena Danom nacionalne sućuti povodom njegove smrti. Sprovodne obrede predvodio je ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.

/ mp

Na posljednjem ispraćaju govorio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

“Dragi naš Ćiro, uvijek sam ti se obraćao sa Vi, a danas, na dan tvog oproštaja preći ću na Ti, da ti budem bliže. Okupio si nas ovdje da ti zahvalimo za sve što si uradio za nas i za našu Hrvatsku. Odlaziš na neko bolje mjesto odigrati drugo poluvrijeme, ovo prvo, zemaljsko, nažalost je završilo. Ponosni smo jer smo bili dio tvog vremena i jer si bio dio svih nas. Znam da bi, da si sad ovdje s nama, pogledao nas i nasmijao se i rekao ‘koliko je raje došlo zbog Ćire’.

Šefe, došli smo svi, svi smo Ćiro tu, da ti se poklonimo i zadnji put ti kažemo hvala. Ne bi dao da danas plačemo i tugujemo, to nisi bio ti. U tvom društvu uvijek je bilo veselje, smijeh i sreća. Zato danas slavimo tebe i sve lijepe trenutke koje smo proveli s tobom. Na nebu te čekaju anđeli, oni su tebe zvali, oni su veseli, jer im dolazi trener svih trenera. Zvali su te da preuzmeš njihovu reprezentaciju, skoro će kraj utakmice, a oni gube 2:1. Samo ti možeš okrenuti tu utakmicu, samo je ti možeš dobiti, jer ti si bio pobjednik. Falit ćeš nam Ćiro, falit ćeš svima nama. Ušao si nam pod kožu, u živote, u obitelji i domove, ti si naš Ćiro”, rekao je Dalić.

Nakon Dalićevog govora lijes je s tijelom Miroslava Blaževića prevezen do posljednjeg počivališta u Aleji velikana.

Foto: HINA/Damir SENČAR/ml

Sprovod Miroslava Ćire Blaževića na Mirogoju – Zdravko Marić i Zlatko Dalić / Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ds

Sprovod Miroslava Ćire Blaževića na Mirogoju Foto: HINA/Damir SENČAR/lsd

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja