Budi dio naše mreže

Udruga Savao, koja već dvije godine brine za beskućnike, dijeleći im sendviče, odjeću i obuću na Glavnom kolodvoru utorkom i petkom, organizirala je u subotu hodočašće socijalno isključenih osoba (beskućnici i korisnici pučkih kuhinja) u Nacionalno marijansko svetište Marija Bistrica.

/ mp

Čak tri puna autobusa hodočasnika započelo je svoje hodočašće ispred katedrale gdje je za tu priliku blagoslovljen veliki drveni križ i krunice koje je svaki hodočasnik dobio. Na križ su siromašni urezali svoje ime i prezime.

Kako je u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu otkrio predsjednik Udruge Savao Zvonko Jambrešić, ovakvo je hodočašće bilo potrebno zbog druženja sa socijalno isključenim osobama.

“Ovim hodočašćem u Mariju Bistricu želimo zajedno doći do Boga i zahvaliti Majci Mariji. O ovom hodočašću smo beskućinike i korisnike pučkih kuhinja obavijestili dok smo im dijelili sendviče, a teško ih je bilo okupiti jer ti ljudi nisu vjerovali da organiziramo hodočašće upravo za njih. Stoga ovo naše hodočašće ima još veću vrijednost jer pokazuje kolika je potrebna briga za drugoga”, naglasio je Jambrešić.

Da je tome tako, potvrdio nam je stariji gospodin Mihovil koji u Mariji Bistrici nije bio od svoje šesnaeste godine.

“Jako mi je važno ovo hodočašće jer se ipak pokazalo da netko brine o nama. Imam jako lijepe uspomene s tog hodočašća kad sam bio mlad. Naš svećenik iz župe sv. Antuna nas je vodio. Sjećam se kako smo spavali na jednom tavanu ispunjena slamom jer smo noćili u Mariji Bistrici, a nismo imali novaca za bolji smještaj. Bilo nas je 15 i bilo je veselo”, poručio je Mihovil.

U dijeljenju sendviča beskućnicima pomažu volonteri, a među njima je i volonterka Dorja koja već godinu dana pomaže radu ove Udruge.

“Nakon završetka 3D formacije u  SKAC-u Palma razmišljala sam kako bi doprinijela društvu i svjedočila vjeru. Korisnici Udruge Savao zahvalni su na pomoći kojima im se daje”, naglasila je naša sugovornica.

Na kraju hodočašća, nakon svete mise i molitve križnog puta, križ s imenima i prezimenima beskućnika ostavljen je na čuvanje i molitvu sestrama karmelićankama u Mariji Bistrici koji će Udruga Savao iduće godine na istom ovakvom hodočašću ponovno preuzeti.

Misa u Mariji Bistrici

Misa u Mariji Bistrici

Misa u Mariji Bistrici

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja