Budi dio naše mreže

Društva „Naša Djeca“ u Požegi, Prelogu, Sv. Ivan Zelini, Osijeku i Dubrovniku, Obiteljski centar Dubrovnik, Dječji vrtić „Grigor Vitez“ u Splitu, Dječji vrtić „Sisak Novi“ u Sisku i Dječji vrtić Vladimira Nazora u Zagrebu pripremili su mnoštvo igara za gotovo 1400 roditelja i djece.

/ md

Društvo „Naša djeca“ Osijek, u hladovini Solarskog trga u Osijeku ugostilo je 200 roditelja i mališana te čak 61 dijete iz Ukrajine sa svojim roditeljima, izvijestili su iz Centra za podršku roditeljstvu – Rastimo zajedno.

Petnaestak volontera, među kojima i volonteri Generali osiguranja, uključili su u igre djecu iz Ukrajine kako bi ih barem malo odvojili od njihove izbjegličke stvarnosti. Tom prilikom podijeljene su im i poklon kartice za kupovinu igrački ili poklona po izboru.

U četiri objekta Dječji vrtić Sisak Novi, 450 djece i roditelja, pedesetak odgojitelja i stručnih suradnika te volontera sudjelovali su igrama u pijesku, igrama plastelinom, puhanju vate te zajedničkom slikanju, dok su se oni stariji s roditeljima rado uključivali u natjecateljske igre poput graničara, glazbenih stolica, nogometa, kao i raznih poligona gdje se od njih tražila brzina i spretnost.

Festival igranja u Sisku / Foto: Rastimo zajedno

U organizaciji odgajatelja i stručnih suradnika Dječjeg vrtića Vladimira Nazora iz Zagreba, nakon živahnih aktivnosti, stotinjak mališana i roditelja okrijepilo se limunadom koju su za njih pripremili vrijedni djelatnici vrtića uz pomoć volontera Generali osiguranja.

Prekrasno subotnje prijepodne izmamilo je brojne roditelje i djecu iz Požege u centar grada gdje su za njih organizirane kreativne i zabavne igre te predstava „Stablo bajki“ u izvedbi amaterske skupine Gradskog kazališta Požega.

U parku na Babinom kuku, Festival igranja zajednički su organizirali Obiteljski centar Dubrovnik, koji već nekoliko godina vrijedno provodi Rastimo zajedno programe podrške roditeljstvu, i Društvo „Naša djeca“ Dubrovnik. Više od 100 roditelja i djece sudjelovalo je u igrama „Šašavi karate“, utrci s balonima i brojnim drugim.

Festival igranja / Foto: Rastimo zajedno

Odgojitelji i stručni suradnici Dječjeg vrtića Grigor Vitez iz Splita su uz pomoć volontera Generali osiguranja također obilježili Međunarodni dan obitelji raznim igrama koje su za njih osmislili djelatnici vrtića, a zabava se nastavila prigodnim druženjem uz zakusku,

U hladovini parka „Čudesna šuma“ u Svetom Ivanu Zelini mali i veliki posjetitelji zabavljali su se uz igre kao što su potezanje užeta, skakanje u vrećama, a u dvorištu gradskog Dječjeg vrtića Fijolica u Prelogu održan je prvi Festival igranja zahvaljujući angažmanu Društva „Naša djeca“ Prelog, ravnateljice i odgajatelja DV Fijolica te marljivih volontera.

Okupljanju i igrama u Prelogu odazvala se cijela skupina predskoškoskog uzrasta Leptirići pa je na samome druženju prisustvovalo 75 roditelja i djece koji su se okušali u igri lovice, plesu „Hoki Poki“, igri glazbenih stolica, potezanju užeta, a testirali su i svoje snage na dva sportska poligona.

Festival igranja u Požegi / Foto: Rastimo zajedno

O Centru Rastimo zajedno:

Centar “Rastimo zajedno” posvećen je unapređivanju dobrobiti i razvoja djece rane dobi kroz pružanje podrške roditeljima, uključujući one koje se suočavaju s višestrukim izvorima stresa. Centar potiče pružanje programa podrške roditeljstvu koji osnažuju roditeljska znanja, vještine i socijalnu mrežu time što razvija dostupne, djelotvorne i održive programe za roditelje i brine o mreži stručnjaka koji ih provode kroz obiteljske centre, dječje vrtiće i druge ustanove ili udruge. Program “Rastimo zajedno – i mi!”, razvijen u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF-om, usmjeren je roditeljima u zahtjevnijim okolnostima kako bi ih se podržalo u roditeljskoj ulozi, a njihovoj djeci rane dobi omogućilo odrastanje u poticajnom okruženju i ostvarenje njihovih razvojnih potencijala. Partnerstvo s Generali osiguranjem u okviru inicijative THSN omogućava kvalitativnu nadgradnju programa, povećanje njegove dostupnosti i trajnost pozitivnih učinaka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja