Budi dio naše mreže

"Nakon okupljanja u župnoj crkvi sv. Martina u Ščitarjevu, predstavljen je duhovni sadržaj koji je vjernike pratio kroz 14 postaja - razmišljanja o anđelima čuvarima i vrlinama koje ih krase, a potrebne su nam za postizanje veće kvalitete života."

/ fe

Udruga Ekoosspiritus održala je u subotu jednodnevni Planinarski križni put. Bio je to 68. PKP, a hodočasnici su upoznali Turopolje i hodali dionicama kojima župljani Velikogoričkih župa više od trideset godina hodočaste prema Mariji Bistrici.

“Bio je to prekrasan jesenski dan, u nizu tmurih i kišnih dana. Kao da je Božja zaštitnika ruka stajala nad Turopoljem – nije bilo niti kiše, niti jakoga sunca i vrućine. Odlična atmosfera za prohodati pobožnost križnog puta koja se odvijala pod geslom: ‘Anđele čuvaru mili, svojom snagom nas zakrili'”, javila je Katarina Pučar iz Udruge.

68. Planinarski križni put / Foto: Ekosspiritus

Nakon okupljanja u župnoj crkvi sv. Martina u Ščitarjevu, predstavljen je duhovni sadržaj koji je vjernike pratio kroz 14 postaja – razmišljanja o anđelima čuvarima i vrlinama koje ih krase, a potrebne su nam za postizanje veće kvalitete života. Nakon blagoslova domaćeg župnika Stjepana Tenšeka, kolona se kretala – netipično za planinarski križni put – predgrađima i naseljima te gradom Velika Gorica.

“Mnogo ljudi je zamijetilo tu pokaznicu hodajućeg Krista, ljude koji ponosno slijede križ. Tijekom postaje šutnje svatko je na poseban način dobio zaštitu jednog od 14 anđela čuvara o kojima smo razmišljali na postajama.”

Završna euharistija održana je u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Gradićima, a predvodio ju je vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo, koji je okupljene potaknuo na razmišljanje o križevima svakodnevice. Nakon misnog slavlja, župljani i domaći župnik Ivan Torbar pobrinuli su se za večeru.

68. Planinarski križni put / Foto: Ekosspiritus

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja