Budi dio naše mreže

Ni godine niti bolesti nisu zaustavile Mariju Dumbović i Mariju Vavro iz Siska da pomognu u ublažavanju posljedica razornog potresa koji je pogodio Banovinu. Njih dvije još od 29. prosinca stvaraju vedro ozračje, praveći šape, kokosovce, vanilin kaflice, medenjake, pite, fritule i krekere.

/ Hrvoje Josip Bišćan i Marija Pandžić

“Imala sam veliku želju nešto napraviti, a drugima mogu pomoći tako da na starinski način, odnosno po starinskim receptima, ispečem kolače. Dala sam si zadatak da to pošaljemo mladim vrijednim ljudima, a to su gotovo djeca. Presretna sam što su se mladi dali na volontiranje. U Domovinskom ratu izgubila sam sina, a danas je Petrinja srušena. Da mogu više, sigurno bih učinila više. Tako bih rado bila s njima. Ali zovem svoje prijatelje da uskoče i da pomognu”, istaknula je Marija Dumbović za Hrvatsku katoličku mrežu.

Prema riječima Marije Vavro, njih dvije su bile spremne za pomoć već navečer toga kobnog utorka, 29. prosinca.

“Sa srcem i dušem smo spremne pomoći, iako smo fizičke uskraćene da više uskočimo. Tu su godine i bolesti, ali mi pravimo kolače. Kad smo ostali bez potrebnih namirnica, opskrbili su nas pa mi i dalje pečemo kolače za mlade volontere. Nije važno tko si i gdje si, važno je da se izvučemo iz zla”, naglasila je.

Kako je objasnila Vavro, dok prave slatke zalogaje, popisuju i potrebite obitelji u Sisku da i njima volonteri odnesu koji slatki paketić.

“Toliko možemo, ali da smo mlađe i poletnije, bile bi prve na terenu, kao i 1991.”, poručuju naše sugovornice.

Unuka Marije Dumbović volontira u Caritasovom skladištu i baki je prenijela da su svi oduševljeni kolačima.

“Priča mi da im zna biti naporno, ali nitko se ne žali da im je teško raditi za najpotrebnije”, zaključila je Dumbović i nastavila peći kolače, na zadovoljstvo svih volontera.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja