Budi dio naše mreže

Prigodni album 'Dušo, sad pođi sa mnom', prvi je CD s korizmenom tradicijskom glazbom Slavonije i Srijema koji izlazi u izdanju diskografske kuće Laudato Music.

/ md

Pjesme na albumu izvode muški pjevački sastav ‘Sinovi atara’ i ženski vokalni ansambl ‘Zwizde’, izvijestila je Laudato televizija. Nosač zvuka ‘Dušo, pođi sa mnom’ sadrži četrnaest pučkih pripovjednih nabožnih pjesama koje su danas spomenici najstarije duhovne baštine u kulturi Slavonije i Srijema.

Sadržaj pjesama donosi presjek pučkih opisa Kristove muke. Kroz glazbene brojeve izvođači su sačuvali fragmente dugih pripovjednih napjeva koji su nositelji cijele dramatike korizmenog ciklusa. Posljednja pjesma, prema kojoj je i naslovljen album ‘Dušo, sad pođi sa mnom’, pripovijeda kako je naš životni put također jedno veliko iskušenje, kakvo je Krist proživljavao u svojemu Križnom putu.

Album potpisuju glazbeni producenti Pere Ištvančić, Mirza Karić, umjetnička voditeljica Sinova avatara Lucija Novosel i umjetnički voditelj Zwizda Pavo Begovac.

Promocija albuma održat će se istoimenim koncertom u Zagrebu, 12. travnja u 18.30 sati u Crkvi sv. Leopolda Mandića, dok će gostovanje izvođača u emisiji ‘Izdvojeno’ biti u programu Laudato TV-a na Veliki ponedjeljak kada je album i službeno u prodaji na webshopu i galerijama Laudato.

Zwizde / Laudato

O izvođačima:

‘Zwizde’ su se okupile davne 2007. godine u želji da prenesu dašak šokačkog zavičaja u studentski život u Zagrebu. Ljubav prema tradicijskoj glazbi održala se kroz petnaestogodišnje djelovanje u kojem je šokačka kulturna baština bila nit vodilja unatoč tome što se sastav mijenjao kroz godine i postepeno okupljao ne samo Šokice.

Muški vokalni sastav ‘Sinovi atara’ od početka svog djelovanja 2012. godine, u popisu pjesama koje izvode, imaju i one koje se nazivaju religioznima. To su pjesme koje, na određeni način, pripadaju pučkoj pobožnosti, koja je neodvojiva od šokačkog načina života. Razumljivo je da se u njegovanju i pokazivanju tradicionalne kulture i takve pjesme nađu u pjesmaricama pjevačkih skupina, tako i Sinova atara.

Sinovi atara / Laudato

Popis pjesama i lokaliteti na albumu ‘Dođi, dušo moja’:

1. Strašni sud (Kaniža), 1:59

2. Ajmo sada Nazaretu (Potočani, Biškupci), 1:43

3. Išla Gospa prikim putem (Srednji Lipovac), 4:33

4. Pred smrt svoju (Zagrađe), 3:48

5. Kad Isusa osudiše (Srednji Lipovac), 3:27

6. Kad je Isus križ nosio (Lipovac), 2:44

7. O Marijo, Majko mila (Nijemci), 4:09

8. Gorko plače (Košutarica), 3:22

9. Kada su Isusa sa križa skinili (Nijemci), 3:18

10. Tužni dan svanio (Podvrško), 2:30

11. Oj žalosna majko (Lipovac), 3:05

12. U crkvici prid oltarom (Lipovac), 4:29

13. Uranile tri Marije (Đurđanci), 3:36

14. Dušo sad pođi sa mnom (Donja Obrijež), 3:54

Novi album Laudato Music-a / Laudato

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja