Budi dio naše mreže

Kao podršku Susretu hrvatske katoličke mladeži u Gospiću djevojke iz krojačke škole u Ugandi izradile su i darovale torbe u suradnji s Papinskim misijskim djelima u Republici Hrvatskoj.

/ mp

Što spaja Afriku i Hrvatsku? Ugandu i Senj? Odgovor je Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću i Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj.

Kao podršku SHKM-u u Gospiću djevojke iz krojačke škole u Ugandi izradile su i darovale torbe koje možete vidjeti na fotografijama.

Više o djelovanju Papinskih misijskih djela moći ćete saznati u dijelu pretprograma na Trgu Stjepana Radića u Gospiću 4. svibnja. Ondje će biti izloženi štandovi na kojem će se predstaviti različite katoličke udruge i redovničke zajednice, Bogoslovna sjemeništa.

Naime, torbe su darovane iz Domaćinske škole sv. Marte i Marije za šivanje, kuhanje i frizerke. Školu za djevojke su osnovale sestre misionarke iz Družbe Kćeri Božje ljubavi u 2002. u Rushooki, selo u jugozapadnoj Ugandi. Sestre u duhu svoje utemeljiteljice Majke Franziske Lechner žele razvijati talente mladih djevojaka koje često ne završe ni osnovnu školu te promicati dostojanstvo žene u Africi i pružiti im mogućnost za bolju budućnost. Školu pohađaju djevojke od 13 godina na više. Trenutno je u školi 38 djevojaka.

Škola je registrirana kao Državna institucija u smislu da su svjedodžbe priznate u državi ali od države ne prima nikakvu pomoć.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja