Budi dio naše mreže

Državni tajnik Milas već sljedeći tjedan u Beogradu, razgovarat će i o opstanku Radio Marije Srbija

U cilju pronalaženja načina za daljnji opstanak Radio Marije Srbija u Republici Srbiji, jedinog radija s 24-satnim programom na hrvatskom jeziku kojem prijeti gašenje, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas već sljedeći tjedan ide u Beograd. Ondje će održati sastanak s predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji, na kojemu će biti i direktor programa i glavni urednik programa Radio Marije Srbija mons. Andrija Anišić s kojim će, uz ostalo, razgovarati o načinima i mogućnostima potpore opstanku tog radija.

/ Marija Pandžić

Kako smo već pisali, situacija na Radio Mariji Srbija je alarmantna. Ako ne namaknu sredstva do kraja godine, hrvatska redakcija će nakon 15 godina rada biti ugašena do kraja veljače 2019. godine.

Budući da je riječ o jedinom radiju s 24-satnim programom na hrvatskom jeziku u Republici Srbija, poslali smo upit Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske u kojoj mjeri mogu pomoći Radio Mariji Srbiji kako bi i dalje djelovali.

U svom službenom odgovoru za portal Hrvatske katoličke mreže poručili su nam kako ih je direktor programa i glavni urednik mons. Andrija Anišić obavijestio o ovom gorućem problemu. Naime, nedavno je  bio u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici te je tom prilikom iznio ovaj veliki problem i razgovarao o potrebi iznalaženja načina za pomoć nastavku radijskog emitiranja Radio Marije u Republici Srbiji.

“Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske gospodin Zvonko Milas i predstavnici hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Republici Srbiji već sljedeći tjedan će u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu održati sastanak s predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji, na kojemu će biti i mons. dr. Anišić s kojim će, uz ostalo, razgovarati o načinima i mogućnostima potpore opstanku Radio Marije u Srbiji”, naglasili su.

“Vjerujemo kako će se zajedničkim angažmanom uspjeti pronaći rješenje za nastavak rada i djelovanja ove vrlo važne i slušane radijske postaje”, stoji u službenom odgovoru iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Prema riječima mons. Anišića, svih 15 godina emitiranja većinu njihovih troškova (85%) pokrivala je Svjetska obitelj Radio Marije.

“I mi smo im zahvalni na tolikoj pomoći. Imamo jako lijepo opremljen studio u Subotici koji su također oni financirali, ali su nam na Svjetskom kongresu prije mjesec dana priopćili da nas više nisu u mogućnosti financirati i da se trebamo pobrinuti da sami pokrivamo svoje tekuće mjesečne troškove koji iznose oko pet tisuća eura”, poručio je mons. Anišić.

Hrvatska redakcija Radio Marije Srbija sada treba pronaći način i osigurati potrebna sredstva. S obzirom da po pravilima Svjetske obitelji Radio Marije nije dozvoljen nikakav prostor za reklame i marketing, nalaze se u prilično teškoj situaciji.

Ključne riječi:
Andrija Anišić Zvonko Milas

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja