Budi dio naše mreže

Donosimo program 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži, nacionalnog susreta mladih vjernika, koji će se u subotu 4. svibnja održati u Gospiću pod geslom 'Raduj se za svoje mladosti' (usp. Prop 11,9).

/ mk/IKA

Nekim sudionicima 12. SHKM-a nacionalni susret mladih Crkve u Hrvata, zbog dalekog puta, počinje već u petak navečer okupljanjima u župama i crkvama nakon čega ih čeka noćno putovanje do jedne od 87 župa Gospićko-senjske biskupije gdje će biti smješteni i ugošćeni.

Program SHKM-a počinje u 9 sati okupljanjima i susretima mladih s domaćinima u župnim zajednicama, a veliki broj obitelji je izrazio i spremnost primiti pod svoj krov – na noćenje sa subote na nedjelju – mlade goste, svećenike i katehete sudionike ovog velikog susreta katoličke mladeži. To posebice vrijedi za one koji će biti umorni nakon cjelodnevnog bogatog programa, a očekuje ih nova jednako duga vožnja kako bi se vratili natrag kući.

Nakon smještaja, predstavljanja i upoznavanja po župama svi će se okupiti u Gospiću gdje u 12 sati počinje na šetalištu i Trgu Stjepana Radića program kao i bogat pretprogram čiji je službeni početak zakazan za sat vremena kasnije (13 sati).

U tom dijelu, u sklopu pretprograma, svjedočit će član Arke-Korablje Matej Lovrić, pjevat će VIS Mihovil, svoj apostolat predstavit će i zajednica ‘Vjera i svjetlo’ koja skrbi za osobe s različitim stupnjevima hendikepa, također nastupit će ‘Hrvatsko nadzemlje’, a dio koji će isto mladima zaokupiti pažnju pronaći će se kod muških i ženskih redovničkih zajednica koje će svoju karizmu, poslanje i rad predstaviti i kroz neformalne susrete na promotivnim štandovima.

Formiranje procesije počinje u 14:30 i ide od središnjeg gradskog trga do stadiona Balinovac. Misa je u 17 sati. Na prostor nogometnog igrališta moći će uči samo oni koji su se prijavili za sudjelovanje na SHKM-u i oni s akreditacijama. Predvodit će je splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić u zajedništvu s brojnim biskupima Crkve u Hrvata. Uoči euharistije bit će prilika za sakrament pomirenja i molit će se krunica.

Završna točka 12. SHKM-a je slavljenički koncert ‘Božje pobjede’ koji počinje u 20 sati. Domaćin susreta je, podsjećamo, Gospićko-senjska biskupija, uz suorganizaciju Ureda HBK za mlade. Na samom kraju mise bit će objavljeno tko će biti domaćin idućeg nacionalnog susreta katoličke mladeži koji će iznova na sličan način okupiti predstavnike Crkve u Hrvata koji žive u domovini i izvan nje. Za sudjelovanje u ovome, pak, izdanju prijavilo se oko 10.000 mladih i oko 350 volontera uz brojne druge koji čine veliku organizaciju SHKM-a u Gospiću u srcu hrvatske Like.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja