Budi dio naše mreže

"Tko to radi u našim trgovinama? Nisu li to iste prodavačice i prodavači koji inače imaju ispodprosječne plaće? Nisu li to one prodavačice koje teško dobiju ugovor na neodređeno vrijeme jer bi, ne daj Bože, mogle zatrudnjeti. Nisu li to prodavačice koje rade nedjeljom i blagdanom i nikako da se dogovorimo oko toga kako im treba jedan neradni dan", rekao je don Pavao Gospodnetić u svojoj video poruci, potičući na pravedniji odnos prema radnicima i radnicama u našim trgovinama.

/ hk/IKA

Svećenik Hvarske biskupije viši savjetnik Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije za župnu katehezu mr. Pavao Gospodnetić, na službi župnika u župi sv. Petra u gradu Supetru i sv. Jelene Križarice u Škripu na Braču, proteklih se dana obratio kratkom video porukom vjernicima župa koje su mu povjerene.

“Kako situacija u društvu postaje sve ozbiljnija, sve su češći glasovi o Božjoj kazni. Ima i onih koji nam govore o Bogu Spasitelju, o Bogu koji trpi s nama i u nama. Ako ovo nije Božja kazna, znači li to da trebamo ostati isti? Korizma je svake godine poziv na obraćenje. Vjerojatno ćemo ove godine taj poziv shvatiti malo ozbiljnije. U čemu se obratiti? Svatko od nas treba pronaći svoj put, svoj način, svoje obraćenje”, istaknuo je supetarski župnik.

U ovim se trenucima pokazuje ispraznost svih naših priča i sva naša sebičnost!

Podsjetio je i na takozvani “grijeh struktura”, pojasnivši da se radi o grijehu koji postaje dio svakidašnjega života. Osvrnuvši se na brojna zatvaranja različitih objekata zbog epidemije novoga smrtonosnog virusa, brački svećenik posebno je ukazao na radnike u trgovinama.

“Tko to radi u našim trgovinama? Nisu li to iste prodavačice i prodavači koji inače imaju ispodprosječne plaće? Nisu li to one prodavačice koje teško dobiju ugovor na neodređeno vrijeme jer bi, ne daj Bože, mogle zatrudnjeti. Nisu li to prodavačice koje rade nedjeljom i blagdanom i nikako da se dogovorimo oko toga kako im treba jedan neradni dan”, poručio je don Pavao.

Odvratimo se kao društvo od zlih puteva i izgradimo neki ispravniji odnos prema radnicima i radnicama u našim trgovinama!

“U ovim se trenucima pokazuje ispraznost svih naših priča i sva naša sebičnost. Govorili smo: ‘Mi bismo se možda i navikli na neradnu nedjelju, ali kako bi to turisti uspjeli. Mi smo turistička zemlja’. I što je ostalo od svega toga? Ostale su radnice kao posljednja linija obrane našega koliko-toliko normalnoga života”, rekao je brački svećenik.

“Odvratimo se kao društvo od zlih puteva i izgradimo neki ispravniji odnos prema radnicima i radnicama u našim trgovinama. Neka ih dobri Bog blagoslovi i čuva na njihovim radnim mjestima”, zaključio je don Pavao Gospodnetić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja