Budi dio naše mreže

Ivan Šarić upravo je tijekom služenja u Švicarskoj gardi počeo razmišljati o svećeničkom pozivu. U subotu je zaređen, a jučer je služio svoju prvu svetu misu

/ im

Nekadašnji član Papinske švicarske garde, 32-godišnji don Ivan Šarić, kojega je u katedrali u švicarskom gradu St. Gallenu, na svetkovinu Blagovijesti biskup Markus Büchel zaredio za svećenika. Na Petu korizmenu nedjelju, u tamošnjoj crkvi sv. Martina služio svoju prvu svetu misu. Sudjelovali su brojni Hrvati, a među njima i Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, prenosi Vatican News.

Don Ivan, sin Stipana i pok. Ljubice Šarić rođen je u Wilu gdje su živjeli njegovi roditelji koji su onamo stigli iz duvanjske župe Prisoje. Mladu misu don Ivan će proslaviti i u Vatikanu, zatim u Njemačkoj, a 9. kolovoza u Prisoju.

S 20 godina razmišljao je o tome da postane svećenik. Za vrijeme njegove službe u papinskoj Švicarskoj gardi u Rimu od 2012. do 2015., ta je želja sazrela, ističe se. No, kako je rekao sam Ivan Šarić u objavi na župnom forumu, zaljubio se u jednu ženu dok je studirao teologiju u sjemeništu St. Lambert u njemačkom Lantershofenu. Potom je ipak odlučio ostati u celibatu. Ivan Šarić kao svoju zadaću vidi služenje, biti tu za druge. “Sviđa mi se i veza između neba i zemlje koju ovaj zadatak podrazumijeva”, rekao je, prenosi Kath.ch.

“Osvrćem se na nezaboravan vikend i duboko sam zahvalan Bogu za ovakve divne ljude koje mi je dao i koji su me učinili ovakvim kakav jesam. Bog vas sve blagoslovio”, napisao je don Ivan Šarić na svojem Facebook profilu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja