Budi dio naše mreže

Djelatnici Hrvatskog Caritasa Filip Naglić i Ana Buljat posjetili su u utorak 21. veljače 2023. godine pučku kuhinju sestara Misionarki.

/ HKM

Djelatnici Hrvatskog Caritasa  Filip Naglić, voditelj posebnih projekata HC-a i Ana Buljat, tajnica Ustanove i voditeljica posebnih projekata HC-a  posjetili su u utorak 21. veljače 2023. godine pučku kuhinju sestara Misionarki u Jukićevoj ulici 24 u Zagrebu piše www.caritas.hr. 

Pučka kuhinja sestara Misionarki ljubavi svakodnevno skrbi za pripremanje obroka za oko 120 osoba, dok je nedjeljom broj korisnika i do 190. U sklopu samostana nalazi se i prostor za smještaj korisnika kojima je potrebna svakodnevna briga i njega te prenoćište za muškarce bez adekvatnog smještaja, koji smještaj i okrjepu ovdje mogu pronaći od rujna do svibnja.

U pripremi i posluživanju obroka u pučkoj kuhinji sudjeluju osim sestara i brojni volonteri i suradnici, a namirnice sestre dobivaju od raznih donacija (trgovački centri, pekarnice, tvrtke i privatne osobe). Mnogim korisnicima to je jedini topli obrok u danu, stoga sestre nastoje da namirnice koje koriste budu kvalitetne i nutritivno bogate. S obzirom na to da sestre rade u skladu sa svojom misijom brige i predanog služenja najsiromašnijima među siromasima, a žive od „Božje providnosti“, za osiguravanje sredstava za rad i podmirivanje računa za režije i namirnice oslanjaju se na donacije građana.  

Prilikom posjeta pučkoj kuhinji djelatnici HC-a su za potrebe korisnika pučke kuhinje sestri misionarki ljubavi, s. Tomislavi Jukčić, uručili donaciju pribora za jelo u vrijednosti od oko 1500 eura. Vjerujemo da će ta donacija pomoći u djelovanju pučke kuhinje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja