Budi dio naše mreže

Marijansko svetište Vepric kraj Makarske i ove je godine bilo mjestom vjerničkog okupljanja u povodu proslave blagdana Male Gospe.

/ Silvana Burilović Crnov

Po već uhodanoj praksi, središnje slavlje odvijalo se na uočnicu blagdana, u srijedu 7. rujna, kada je Gospino svetište podno Biokova posjetilo desetak tisuća hodočasnika s Makarskog primorja, iz Neretvanske i Imotske krajine, susjednih otoka te Bosne i Hercegovine.

Vjernici u svetištu Vepric / Foto: Silvana Burilović Crnov

Središnje misno slavlje predvodio je hvarski biskup Ranko Vidović, uz koncelebraciju četrdesetak svećenika.

Uočnica Male Gospe u Vepricu / Foto: Silvana Burilović Crnov

“Vidim večeras Blaženu Djevicu Mariju kako se nadvija nad ognjište moga i tvoga srca, razgrće lug i pepeo naših grijeha i naših slabosti, traži u njemu onu svetu žeravicu u želji da u svakom od nas raspiri onu vatru života, vatru koja je prvi put planula u trenutku krštenja. Možda je još uvijek živa ta vatra, a možda se ugasila, ali skrivena je negdje u pepelu našega života. Marija želi raspiriti tu žeravicu, tu vatru života, da bismo mogli s novom snagom poći iz ovoga svetišta u stvarnost i preobražavati je – ma koliko nam bila teška i protivna”, rekao je okupljenima biskup Vidović.

Uočnica Male Gospe u Vepricu / Foto: Silvana Burilović Crnov

Marija želi raspiriti tu žeravicu, tu vatru života, da bismo mogli s novom snagom poći iz ovoga svetišta u stvarnost i preobražavati je – ma koliko nam bila teška i protivna.

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo-Frankopan Velić okupljenima je prenio pozdrave nadbiskupa Dražena Kutleše i nadbiskupa u miru Marina Barišića, koji su sjedinjeni u molitvi sa svim nazočnima, osobito bolesnima i s onima koji pate.

Uočnica Male Gospe u Vepricu / Foto: Silvana Burilović Crnov

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja