Budi dio naše mreže

Depaul "Kuća utočišta" omogućava beskućnicima i ostalim osobama u riziku od siromaštva mogućnost toplog obroka, usluge higijene te savjetovanje, a sada su organizirali i odlazak svima onima koji možda nisu spremni doći sami tražiti pomoć. Kako su napisali na svojoj facebook stranici utorcima navečer nude tople obroke i na ulicama.

/ at

“Utorcima navečer idemo našim prijateljima. Na ulice. Od danas – i topli obrok na ulicama! Ali i više od toga. Razgovor, toplina riječi. Podrška i blizina. Kuća utočišta koja ide i izvan prostora Kuće! Beskućnika zbrinuti! Vinko Paulski koji ide siromasima…”, objavili su na društvenim mrežama iz Depaul Hrvatska.

Inače, Depaul Hrvatska pomaže beskućnicima i osobama koje su u riziku beskućništva, kao i ostalim marginaliziranim i društveno isključenim osobama. Njihova vizija jest, kako sami pišu, da “Svatko mora imati mjesto kojeg će nazvati domom i biti dio svoje zajednice”, a poslanje im je “Omogućiti beskućnicima i obespravljenima život u punini njihovih mogućnosti; da na pozitivan način, informirano, vlastititim angažmanom, učine izbore što se tiče vlastite budućnosti.”

Depaul Hrvatska dio je karitativne organizacije “Depaul International”, skupine karitativnih organizacija koje pomažu beskućnike i marginalizirane diljem svijeta, a njihovo djelovanje u Hrvatskoj povezano je uz djelovanje Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, kao i ostalih ogranaka Vinkovske obitelji. Sestre milosrdnice partneri su utemeljitelji u nastanku Depaul Hrvatske, a Vinkovska obitelj integralni je dio Katoličke crkve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja