Budi dio naše mreže

Kako bi iskazali pijetet žrtvi grada Vukovara, kao i proteklih godina i ove će se godine na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u petak, 18. studenog, uputiti deseci tisuća hodočasnika s istim onim poznatim putem, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja kojim je koračala kolona prognanih Vukovaraca prije 31 godinu. Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara (1991. - 2022.) održava se u Vukovaru od petka, 11. studenog do nedjelje, 20. studenog.

/ tg

Petak, 18. studenog

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Vukovaru započinje u 8 sati programom pod nazivom “Put sjećanja i svjetlosti” gdje će učenici osnovnih škola grada Vukovara zapaliti svijeće ispred Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” Vukovar te na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Organizator je Grad Vukovar i osnovne škole grada Vukovara.

U 10 sati slijedi prigodni program “Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta” u izvedbi Klape “Sveti Juraj” HRM, Policijske klape “Sveti Mihovil” i glumca Darka Milasa.

Potom je u 10:30 sati Križni put – Kolona sjećanja. Kolonu predvode hrvatski branitelji Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara te prvi put i oni koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara.

18.11.2021., Vukovar – Obiljezavanje 30. obljetnice vukovarskog Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2021.

U 12:15 sati na programu je Spomen – Obilježje na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Odavanje počasti žrtvama Vukovara Vijence polažu: Hrvatski branitelji Vukovara, Predsjednik Republike Hrvatske, Hrvatski sabor, Vlada Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar.

Svečanost obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Vukovaru završava u 18 sati “I u mom gradu Vukovar svijetli” te slijedi paljenje svijeća u svim gradovima u Hrvatskoj i u Ulici grada Vukovara.

Program obilježavanja u Vukovara završava u nedjelju, 20. studenog, u 14:30 svečanom misom za poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata – žrtve masovne grobnice Ovčara.

Detaljni program ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, pogledajte na plakatu:

Program Dan sjećanja na žrtvu Vukovara (1991-2022)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja