Budi dio naše mreže

"Ne znamo na koji je način došlo do kontakta s koronavirusom, cijelo vrijeme epidemije sestre su se pridržavale mjera. Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjeg je zatvoren Dnevni boravak centra Amadea i Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret", priopćili su iz Samostana Milosrdnih sestra sv. Križa u Đakovu.

/ dt/IKA

Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije oglasio se priopćenjem za medije o pojavi Covida-19 u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, a koje je poslano iz Samostana u Đakovu:

Nažalost, točna je informacija da se u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa pojavio COVID-19, bolest koju uzrokuje koronavirus. U nedjelju 21. lipnja četiri sestre su dobile temperaturu o čemu smo obavijestili našu liječnicu koja je potom izvijestila epidemiologa. Testirano je ukupno 12 sestara od kojih je deset pozitivno.

Ne znamo na koji je način došlo do kontakta s koronavirusom, cijelo vrijeme epidemije sestre su se pridržavale mjera. Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjeg je zatvoren Dnevni boravak centra Amadea i Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret.

U samostanu je trenutno oko 180 sestara, prosječna dob je 69,71. Ovim putem molimo javnost za razumijevanje u ovim za nas nimalo lakim trenucima. Postupat ćemo dalje prema uputama epidemiologa, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tiskovni ured navodi i da su svećenici koji su u zadnje vrijeme po službi, uz mjere opreza, dolazili u samostan u dogovoru s epidemiološkim službama u novonastalim prilikama poduzeli mjere samoizolacije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja