Budi dio naše mreže

Župnik cetingradske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije vlč. Ivica Tolla predslavio je u nedjelju 7. kolovoza misu u Cetingradu u povodu Dana općine.

/ md

Dan općine obilježava se na dan povratka prognanih Cetingrađana u svoj kraj nakon Vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Misu je suslavio umirovljeni svećenik mons. Marijan Ožura. „Čestitamo danas svima Dan općine i odličnu suradnju sa župom“, istaknuo je na početku župnik Tolla. Osvrnuo se na blagdan Preobraženja Gospodinova kao dan kada je sam Bog hitao u pomoć kod oslobođenja domovine. Istaknuo je da u isto vrijeme Cetingrad pokazuje ljudsko srce i njegovanje kulture i jedinstva. Župnik Tolla zahvalio je Bogu na djelu mons. Ožure. Pozvao je na molitvu za sve poginule branitelje, kao i nastradale poljske hodočasnike na putu u Međugorje.

Vlč. Tolla u homiliji je istaknuo važnost blizine s Bogom. Rekao je da je hrvatski narod svoju snagu crpio u vjeri, molitvi i braniteljskim krunicama oko vrata.

Prenosimo na mlade tu ljubav, a ako vidimo da nešto nije dobro, molimo za promjene.

„Bez vjere nema snage, budimo pripravni kad budem odlazili s ovog svijeta, razmišljajmo što ćemo ostaviti iza sebe. Po čemu će nas pamtiti, po dobroti i ljubavi prema bližnjemu? Domovinu trebamo voljeti, a to će onda prepoznavati i mladi. Prenosimo na mlade tu ljubav, a ako vidimo da nešto nije dobro, molimo za promjene. Najgore je samo mrmljati. Zbog toga i sam Mojsije nije vidio Obećanu zemlju. Crkva nosi najveće vrijednosti humanosti i ljudskosti, potičimo ljude na dobro. U tome je velika uloga katoličkim medija, Laudato TV, Hrvatskog katoličkog radija koji se trude da se čuje istina“, poručio je predslavitelj.

Sveta misa u Cetingradu / Foto: IKA

Liturgijsko pjevanje predvodili su članovi KUD-a Cetingradska tamburica. Među vjernicima bili su i dožupanica Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić, gradonačelnici i načelnici susjednih općina te predstavnici policije na čelu s načelnikom Policijske postaje Slunj Ivanom Kalićem.

Nakon mise su kod spomenika hrvatskim braniteljima položili vijence i zapalili svijeće predstavnici državne i lokalne vlasti te predstavnici udruga i islamske zajednice u Općini Cetingrad. Molitvu za poginule predvodio je domaći župnik Tolla. Svijeće su zapaljene i kod kipa prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja