Budi dio naše mreže

Obitelj Nogić nakon potresa ostala je bez svog obiteljskog stana. Caritas Sisačke biskupije uručio im je novu kućicu, a za Hrvatsku katoličku mrežu obitelj Nogić podijelila je svoje dojmove.

/ Ante Novak i Ivana Markić

Caritas Sisačke biskupije dodijelio je novu kućicu obitelji Nogić, koja će im osigurati sigurniji smještaj. “Bit će nam puno lakše jer ćemo imati struju i vodu. Naša kćer je bolesna te je na aparatima zbog problema s disanjem i stoga će nam ova kućica olakšati život”, rekla je Verica Nogić.

Obitelj Nogić/Foto: Ante Novak

Verica Nogić je objasnila da prvotno dobivena kamp kućica nije bila za dugotrajniji boravak jer je bila stara i dotrajala. “Izrazito smo zahvalni obitelji koja nam ju je poklonila. No uvjeti u njoj nisu bili osigurani za dugotrajniji boravak jer s nama živi moja majka koja je bolesna i naša bolesna kćer. Stoga smo morali podnijeti zahtjev za novu kućicu. Naš stan se nalazi u zgradi koja je označena žutom oznakom”, rekla je.

Obitelj Nogić/Foto: Ante Novak

Obitelj Nogić nije krila oduševljenje novom kućicom. “Zahvalni smo Caritasu koji nam je poslao novu kućicu. Kućica je poprilično velika i komforna te ima dva dupla kreveta na kat, stol i četiri stolice, mala kuhinja, ormar, hladnjak, sanitarni čvor, te perilicu, klimu i grijalicu”, rekla je Verica.

Ono što nas ohrabruje jest da smo živi, a ovo ostalo će doći.

Obitelj Nogić/Foto: Ante Novak

“Mi se svi između sebe tješimo jer smo svi u istoj situaciji. Ono što nas ohrabruje jest da smo živi, a ovo ostalo će doći. Svaki dan zahvaljujem dragom Bogu na daru života. Po noći ne mogu spavati, ali zato vrijeme molim Gospodina da nam pokaže put. Molila sam ga da dođemo konačno do nečeg konkretnijeg. Hvala dragom Bogu kućica je tu. Mi smo presretni. Srce nam je puno radosti”, istaknula je gospođa Nogić.

Po noći ne mogu spavati, ali zato vrijeme molim Gospodina da nam pokaže put.

Obitelj Nogić/Foto: Ante Novak

Nikola Nogić se prisjetio toga dana koji je za njega zaista bio traumatičan. “Tri noći smo proveli vani. Ljudi su se snalazili kako su znali. Siguran sam da je potres bio po noći da ne bi ostali živi. Prošao sam Domovinski rat, ali mogu reći da me je ovo više pogodilo nego rat. Doživio sam mnoge elementarne nepogode, ali sada je ovo druga stvar”, rekao je.

Obitelj Nogić/Foto: Ante Novak

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja