Budi dio naše mreže

Pogledajte dio Blagodarenija (zahvalnog bogoslužja) iz grkokatoličke katedrale Presvete Trojice i biskupske rezidencije u Križevcima, prigodom imenovanja mons. Milana Stipića biskupom.

/ fe
Papa Franjo imenovao je dosadašnjeg apostolskog upravitelja Križevačke eparhije Milana Stipića novim biskupom grkokatoličke biskupije u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Dogodilo se to u utorak na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, a vijest je objavila Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj. Ovim imenovanjem mons. Milan Stipić postao je jedan od 10 najmlađih biskupa na svijetu. Novoimenovani biskup uzet će za geslo svog biskupskog služenja riječi Psalma 117 (118), 17: “Živjet ću i kazivat ću djela Gospodnja”.
Nakon što su u 12 sati zazvonila zvona Katedrale Presvete Trojice, odsluženo je zahvalno bogoslužje. Pogledajte video Blagodarenija (zahvalnog bogoslužja) koji je na svojem Facebook profilu objavio o. Livio Marijan, eparhijski kancelar. Video je snimljen u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice i biskupskoj rezidenciji u Križevcima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja