Budi dio naše mreže

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je vjernicima poziv na molitvu za žrtve željezničke nesreće koja se dogodila 9. rujna 2022. nedaleko Novsku. Poziv prenosimo u cijelosti:

/ hjb

“Društvena sredstva priopćavanja izvijestila su nas o teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila uvečer 9. rujna 2022. na području Požeške biskupije kod Rajića, nedaleko Novske, i s razmjerima njezinih posljedica. Potresne slike s mjesta stradanja bude u nama duboke osjećaje blizine žrtvama, žalost za poginulima a iskrenu sućut s onima koji za njima tuguju.

Izražavam kršćansku sućut roditeljima i drugim članovima obitelji poginulog mladića iz Starog Grabovca u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj, čiji brat pohađa Katoličku osnovnu školu u Novskoj, župniku Milanu Vidakoviću i župnom vikaru Robertu Medvedu, ravnatelju navedene Škole Krunoslavu Jurakoviću, te svima drugima ožalošćenima.

Pozivam vjernike Požeške biskupije, da u svijesti zajedništva naše mjesne Crkve, obnovljenog prigodom 25. obljetnice njezina osnutka i uspostave, u nedjelju, 11. rujna 2022. na svim svetim misama upute Bogu molitvu za poginule, izraze svoju duhovnu solidarnost s njihovim obiteljima, ranjenima i svima drugima koji su na bilo koji način povezani s navedenim stradanjem.

Neka nad pogođenima nesrećom bdije Božji blagoslov, podrži im nadu te udijeli utjehu. Uz srdačan pozdrav u Gospodinu svima koji suosjećajnim srcem mole za žrtve navedene željezničke nesreće”, piše biskup Škvorčević.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja