Budi dio naše mreže

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, u kojoj se ove godine slavi jubilarna 550 godina od nastanka čudotvornog kipa Majke Božje Molvarske, svečano je svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije predslavio varaždinski biskup Bože Radoš.

/ at

“Već 550 godina stoji čudesan kip, lik Blažene Djevice Marije koji privlači hodočasnike. Mnogi su prije nas hodočasnici htjeli biti pred tim likom. Možda ga svojom mukom dotaknuti, očima pogledati, ponijeti svojim kućama osjećaj dodira i pogleda ovoga čudesnoga lika koji se nalazi na ovome mjestu”, naveo je na početku propovijedi biskup Radoš naglasivši da se danas zapravo slavi lik koji je isklesan na sliku Božju – koji nije isklesao umjetnik na zemlji, nego onaj umjetnik koji je svoje najsnažnije i najljepše umjetničko djelo pokazao u Blaženoj Djevici Mariji.

S Marijom započinje nova povijest.

Velika Gospa u Molvama / Foto: Facebook Marijino Svetište Molve

Naglasivši kako je upravo Marija lijepa slika Boga biskup Radoš je naveo: “Vjerujem da svakoga od nas vuče ovaj pogled negdje na početak susreta Boga i ove žene, Djevice Marije. Tamo u onu kućicu gdje Bog po anđelu pozdravlja Mariju, milosti puna. Pozdravlja je izričajem koji je ljepše prevesti: Zdravo najljepša, zdravo puna ljupkosti, zdravo lijepa, zdravo ona koju sam isklesao tako da je divno moje dijelo. Želi nas Gospodin povesti upravo u tu kuću, jer tu započima pisati novu povijest. Povijest Boga i čovjeka.”

Velika Gospa u Molvama / Foto: Facebook Marijino Svetište Molve

“Marija, velika žena. Želimo je uvijek vidjeti u tome svjetlu. Ali ako malo bolje pogledamo, Bog neće potražiti nekoga tko je u ljudskim očima velik (…) Bog će poći po marginama. Ne može biti veća margina od one na kojoj se nalazi Blažena Djevica Marija (…) Bog izabire pokrajinu na rubu između Izraela i Sirije (…) Izabire jednu ženu u Nazaretu, mjestu koje nema nikakvo značenje”, naveo je biskup Radoš pojasnivši da su upravo to mjesto na margini i ta žena gdje muškarci vode glavnu riječ, izabrani kako bi bili putokaz nade u beznađu života. “Bog će nas susresti na marginama. Tamo gdje smo istisnuti, gdje nikome ništa ne značimo. Tamo gdje nas je grijeh potisnuo da smo na margini, gdje nas je naša slabost – grijeh odvojila i od Boga i od ljudi. Gdje i sebe ne poštivamo, Bog tu započima hod s nama”, istaknuo je biskup Radoš.

Velika Gospa u Molvama / Foto: Facebook Marijino Svetište Molve

Velika Gospa u Molvama / Foto: Facebook Marijino Svetište Molve

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja