Budi dio naše mreže

Udruga „Brački pupoljci” apelira na sve saborske zastupnice i zastupnike da se stave u poziciju roditelja s otoka koji nemaju izbora te koji većinu svojih prihoda troše kako bi njihova djeca mogla pristupiti za život neophodnim zdravstvenim institucijama koje se nalaze na kopnu.

/ hk

Kako prenosi udruga „Brački pupoljci”, u Hrvatskom saboru na redu je rasprava o izmjeni i dopuni Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, točnije, članka 47., kojim bi se osigurao besplatni trajektni prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka.

Udruga apelira na sve zastupnice i zastupnike Hrvatskog sabora da kroz raspravu daju potporu ovoj izmjeni Zakona, a u petak, 12. srpnja, tijekom glasovanja podrže zahtjev da se ona izvrši po hitnoj proceduri putem uredbe Vlade Republike Hrvatske.

Ono što već više od deset godina prolaze otočka djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji, oni mogu prekinuti jednostavno – dizanjem ruke za izmjenu jednog jedinog članka Zakona.

Navode dalje kako je nakon odbijanja stavljanja u proceduru izmjena članka 47. u saborskom Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku od strane članova iz vladajuće koalicije 27. lipnja 2019., ova točka ipak na redu ovu srijedu zahvaljujući 31-om zastupničkom potpisu za njezino žurno uvrštavanje na Dnevni red Sabora.

Nakon desetogodišnje borbe za besplatan trajektni prijevoz otočke djece s teškoćama u razvoju te niza neispunjenih obećanja i odbijanja od strane vladajućih, inicijativa je tako dobila još jednu priliku da se konačno i slovom zakona zaštiti pravo na dostojanstveni život otočke djece s poteškoćama u razvoju.

Inicijativu je podržao i poznati hrvatski pjevač Tony Cetinski.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja