Budi dio naše mreže

Redovita međunarodna inicijativa Iskra Milosrđa, molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama i trgovima gradova svijeta održat će se u četvrtak, 28. rujna, u 15 sati. U spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske, inicijativu su prije točno 15 godina, 2008., pokrenuli oci isusovci u Poljskoj i uživa počasno pokroviteljstvo mons. Grzegorza Ryśa, metropolita Nadbiskupije Łódź, koji će na skorom konzistoriju, 30. rujna biti imenovan kardinalom.

/ mp

Ovogodišnje sveopće molitvene nakane organizatora inicijative Iskra Milosrđa iz Poljske (https://iskra.jezuici.pl/) su sljedeće:
• za Svetu Crkvu i Svetog Oca da brane sveti poklad vjere, za svećenstvo i nova zvanja
• za upravitelje naroda da svoju službu vrše na zajedničko dobro svih koji su im povjereni
• za mir u Ukrajini i cijelom svijetu
• za zatvorenike u kaznionicama, osobito one koji su daleko od Boga
• za povrat izbjeglica i prognanika na njihova ognjišta i obnovu njihovih domova
• za nas same, naše obitelji, naše gradove i zemlju.

Nositelj organizacije Iskre Milosrđa za Hrvatsku je Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa koja je prošle godine na molitvu okupila 39 gradova i mjesta u Hrvatskoj (34), Bosni i Hercegovini (4) te u Crnoj Gori (1).

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa gornjim molitvenim nakanama pridružuje i svoje:
• za blagoslovljen jubilarni 10. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa u Mariji Bistrici (21. listopada 2023., predvodi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u RH)
• za što skoriju kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca.

Mole se lokalni organizatori inicijative da mjesto molitve prijave na e-mail: koordinacija.bozje.milosrdje@gmail.com zaključno do četvrtka, 21. rujna 2023. Poželjno je da se molitelji okupe na jednom mjestu, na jednoj lokaciji unutar grada ili mjesta, a ne pojedinačno, i tako u zajedništvu iskažu štovanje Božjemu milosrđu. Kao i dosadašnjih godina potrebno je ishoditi dopuštenje upravitelja župe u kojoj se molitva održava, kao i lokalnih vlasti ako se molitva održava na javnom prostoru.

Zaključno informacija: u Zagrebu će se molitva održati ispred zagrebačke katedrale (na Kaptolskom trgu) uz dopuštenje Nadbiskupskog duhovnog stola, koji svoju suglasnost za održavanje molitve pred Zagrebačkom katedralom zaključuju poticajnim riječima: “Želeći uspjeh u organiziranju i održavanju molitvenog skupa, zazivamo na sve sudionike Božji blagoslov i s poštovanjem pozdravljamo” (iz dopisa od 5. rujna 2023, br. 1465/2023).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja