Budi dio naše mreže

Humanitarni koncert "Moj prijatelj živi u Beninu" u sklopu kojeg se prikupljaju sredstva za pomoć djevojčicama koje žive u sirotištu u Beninu, održava se već jedanaestu godinu zaredom, u Osnovnoj školi Dragutina Kušlana u Zagrebu.

/ md

Nakon dvije godine pauze, u utorak, 10. svibnja, učenici OŠ Dragutina Kušlana ponovno će u školskoj dvorani svirati i pjevati za svoje male prijatelje iz Afrike, a podršku u tome će im dati i naša poznata violončelistica Ana Rucner i bubnjar Marko Duvnjak. 

“Kako dvije godine nismo mogli održati naš tradicionalni koncert, sretni smo što ove godine možemo nastaviti sa našim 11. po redu humanitarnim koncertom za djevojčice u dječjem sirotištu, u selu Hondji u Beninu, koji se u našoj školi održava još od 2009. godine”, naglašava Ružica Lice, inicijatorica akcije iz Udruge Anđeosko srce i vjeroučiteljica u OŠ Dragutina Kušlana.

“Moj prijatelj živi u Beninu” zajednička je akcija zagrebačke OŠ Dragutina Kušlana i Udruge Anđeosko srce koja je uz pomoć dobročinitelja iz Hrvatske i inozemstva pomogla u izgradnji sirotišta u Beninu, u kojemu živi 30 djevojčica bez roditeljske skrbi. Ružica Lice, koja je neko vrijeme provela u Beninu prisjetila se samih početaka pokretanja ove hvalevrijedne akcije.

Činjenica je da je čovjek zaboravio na jezik ljubavi, sućuti, dostojanstva i pravednosti dala mi je snage da zajedno s brojnim volonterima pokrenemo humanitarnu akciju (…)

“Nakon boravka u Beninu, duboko su me potresli teški uvjeti života djece bez roditelja, osamljenost, strah, život na ulici, glad, bolesti, jednom riječju, nezamislivo siromaštvo. Činjenica je da je čovjek zaboravio na jezik ljubavi, sućuti, dostojanstva i pravednosti dala mi je snage da zajedno s brojnim volonterima pokrenemo humanitarnu akciju za pružanje pomoći djeci u toj zemlji. I zaista, tako je malo potrebno da svako dijete ima dom, ljude koji ga vole i pomažu”, kaže Ružica Lice koja je od samih početak aktivna u Udruzi Anđeosko srce.

Tako je malo odricanja potrebno da nekome promijenimo život, zato vas pozivam da zajedno otvorimo svoja srca i da pomognemo djevojčicama iz Benina.

Ana Rucner rado se pridružila ovoj akciji i pozvala sve dobre ljude da dođu na koncert, ili da svoje priloge uplate na račun akcije kojom će se djevojčicama iz sirotišta u Beninu pomoći u školovanju i svim životnim potrebama.

“Jako je važno činiti dobro, a posebno onima koji su najranjiviji, a to su prvenstveno djeca. Tako je malo odricanja potrebno da nekome promijenimo život, zato vas pozivam da zajedno otvorimo svoja srca i da pomognemo djevojčicama iz Benina”, poručila je Ana Rucner ususret koncertu “Moj prijatelj živi u Beninu.

Ukoliko ste u mogućnosti podržati akciju “Moj prijatelj živi u Beninu”, možete to učiniti na licu mjesta tijekom koncerta koji će se održati 10. svibnja u 19 h, ili pak putem uplate na račun Udruge Anđeosko srce:
HR0224070001100471904

Plakat koncerta / Foto: Victoria Media

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja