Budi dio naše mreže

Započeo je kvalifikacijski dio u televizijskom natjecanju "The Voice Hrvatska". Voditelji četiri tima rade možda najneugodniji posao u ovakvim glazbenim natjecanjima – selekciju. No, u tome dijelu se malo više otkrivaju i ona pozadinska lica, njihovi pomagači, preciznije glazbenici profesionalci.

/ anh

U Vanninom timu zamijetili smo tako u subotu navečer dva lica također vrlo poznata s hrvatske duhovne scene, može se reći stoga i djeličak ozračja s koncerata “Progledaj srcem” u produkciji LTV-a, Laudato obiteljske televizije. To su klavijaturist i aranžer Goran Kovačić te Djordjija Palić, pjevačica i vokalna pedagoginja.

Kovačić je ujedno dugi niz godina voditelj ‘Uskrs fest orkestra’ s istoimenog našeg najstarijeg festivala kršćanske glazbe kojeg uspješno zadnjih desetljeća, u suradnji s Uredom HBK-a za mlade, organizira Hrvatski katolički radio.

Foto: Facebook

Goran je zadnjih godina u pravili instrumentalist, aranžer i producent mnogih sličnih koncerata, pjesama i nastupa, no televizijski izleti uvijek imaju najveći utjecaj na javnost, tako da se malo manje zna kako su njegovi ozbiljniji počeci u duhovnoj glazbi vezani uz velikogoričko “Navještenje”, sastava koji je s izvedbom pjesme “Nađeni Bog” godine 2008. na Uskrs festu polučio veliki uspjeh jer to je jedna od uspješnica koje se i danas rado izvode.

Prezime Palić vezano je dakako uz četiri sestre Palić, neizostavni kvartet u novijoj hrvatskoj povijesti barem što se tiče uspješnica i koncerata po pitanju duhovne glazbe. Kvartet čine Mihaela Karla Palić, Kornelija Palić Papafava, Elizabeta Jozić i spomenuta Djordjija Palić koja je u prošlim izdanjima hrvatskog “The Voicea” bila u timu Tonija Cetinskog s kojim redovito nastupa na svim njegovim koncertima u Domovini i izvan granica Lijepe naše.

Sestre Palić poznate su, podsjećamo, po izvedbama pjesama “Voda izvire”, Reci Marijo”, “Nitko kao ti”, “La Pastorella” i po dakako suradnji s Alanom Hržicom i ekipom sve vrijednih glazbenika sa zagrebačke duhovne scene koja je dobar duh prelila i u sve druge hrvatske krajeve tako da je zadnje tri četiri godine i koju više normalna stvar otići na koncerte duhovne glazbe u prepunim dvoranama Požege, Varaždina, Splita, Osijeka, Rijeke, Zadra…

Također, dosta su kod nas na duhovnoj sceni popularni sastavi koje čine baš sestre (Husar, Halužan, Ramljak, Palić…), te zanimljivo jedna od njih – Darija Ramljak iz Međugorja koja nastupa sa svojom starijom sestrom – upala je baš na ovogodišnje izdanje “The Voice Hrvatska” i baš ju je prepoznala Vanna u čijem su timu Djordjija Palić i Goran Kovačić. O tome je HKM već pisao u ovome tekstu.

Svo troje Djordjija, Goran i Darija su nastupili zajedno na više koncerata duhovne glazbe, pa i onome iz naslova ovoga teksta.

I kako sada ne očekivati djeličak atmosfere s “Progledaj srcem” u “The Voice Hrvatska”, jer kako kaže onaj stih kojeg i pjevamo i molimo: ” Božji puti nisu naši putu”.

Fotografiranje Vanninog tima za “The Voice Hrvatska” (Foto: Facebook)

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja