Budi dio naše mreže

Najstarija mještanka Kavča u općini Kotor u Crnoj Gori, baka Jane Počanić, za 90. rođendan dobila je blagoslov od pape Franje.

/ md

Baka Jane ostala je vedrog duha usprkos životnim teškoćama, a posebno plijene njeni stavovi koji pozivaju na poštovanje među ljudima i ukazuju da razlike mogu biti samo prednost, izvijestio je Radio Dux, portal namijenjen očuvanju nacionalnog identiteta hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

Ona kao Dalmatinka bila je lijepo dočekana u Boki, a kao katolkinja molila se i u pravoslavnoj crkvi.

Za baku Janu Počanić stigao je Papin blagoslov za 90. rođendan koji je proslavila nedavno. Vatikan dodjeljuje blagoslov katolicima koji imaju sve sakramente, tj. vjerske obrede i žive vjerskim životom, a povodi su godišnjice rođenja, krštenja, braka ili svećenička zaređenja. Baka Jane imala je nimalo lak život, ali u miru sa svim ljudima.

Iskreno zahvalna za sve čestitke povodom ulaska u desetu deceniju, najstarija mještanka Mjesne zajednice Kavač u općini Kotor, zahvalna Bogu na svemu, poziva nas na ljubav i poštovanje.

Župski svećenik Dražen Kraljić radostan je što je na njegovu inicijativu baka Jane Počanić dobila papin blagoslov, a prošle godine obitelj Brkan iz Bogdašića za 60 godina braka.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja