Budi dio naše mreže

Prijatelje Hrvatskog katoličkoga radija i čitatelje portala Hrvatske katoličke mreže očekuje popust od 30 posto na Knjigu mjeseca u knjižarama Kršćanske sadašnjosti. Kako biste ostvarili popust u bilo kojoj knjižari Kršćanske sadašnjosti (u Zagrebu, Osijeku, Karlovcu, Mariji Bistrici, Splitu ili Zadru), na blagajni je potrebno pokazati aplikaciju HKM koju možete besplatno preuzeti na svoj pametni telefon ili predočiti člansku iskaznicu sustava "Prijatelji HKR-a". Tijekom rujna u knjižarama Kršćanske sadašnjosti kao Knjigu mjeseca (na popustu od 30 %) Prijatelji HKR-a i HKM-a mogu kupiti knjigu fra Ivana Karlića – Vjerujem.

/ mp

Knjiga teologa, franjevca konventualca Ivana Karlića Vjerujem… na jednostavan i konzistentan način tumači sadržaj kršćanske vjere.

Knjiga Vjerujem… nastala je kao plod tribina koje su franjevci na Svetome Duhu organizirali u Godini vjere, a autor osobitu pažnju posvećuje prožimanju vjerskih istina prema Katekizmu Katoličke Crkve, nudeći odabrani sadržaj za župni pastoral, odnosno katehezu i propovijedi.

Deset tema slijede sadržaj kršćanske vjere koji nije samo protumačen nego sadrže i aktualizacije, posebice u nekim pitanjima s kojima se današnji ljudi muče kao što su primjerice: Trojedini Bog, čovjek, vjera u Boga, svijet, ljudski život i njegov smisao, smrt i vječni život…

Fra Ivan Karlić na dosta pristupačan i istodobno stručan, katehetski način nudi pomoć kako pastoralnom osoblju, tako i vjernicima koji se žele upustiti u bolje upoznavanje Svetog pisma i katoličkog nauka. Vjeran pozivu koji je Kongregacija za nauk vjere u svojoj poznatoj Noti s pastoralnim smjernicama za „Godinu vjere“ uputila svim svećenicima, Ivan Karlić posvećuje osobitu pozornost prožimanju vjerskih istina prema Katekizmu Katoličke Crkve, nudeći odabrani  sadržaj za župni pastoral odnosno katehezu i propovijedi.

Knjiga je mekog uveza, a broji 123 stranice.

Kateheze o katoličkoj vjeri fra Ivana Karlića do kraja rujna se mogu kupiti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti uz predočenje članske iskaznice prijatelja HKR-a/HKM-a po 30 % nižoj cijeni (za 63 kn umjesto 90 kn).

Knjiga “Vjerujem” Ivana Karlića

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja