Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vojni-ordinarijat

Proslava 25. obljetnice osnutka Vojnog ordinarijata u RH u Svetištu Majke Božje Bistričke

Ministarstvo branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na 30. Hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke. Hodočašće će se održati u nedjelju 2. listopada. Tom prigodom bit će svečano proslavljena 25. obljetnica osnutka Vojnog ordinarijata u RH.

Povijest vojnog hodočašća hrvatske vojske u Lourdes

28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u marijansko svetište Lourdes započelo je svetom misom u subotu 10. svibnja u zagrebačkoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Sigetu. Vojno-redarstveno hodočašće iz Hrvatske u Lourdes posljednji put je održano 2019. godine. U povodu vojnog hodočašća hrvatske vojske koje se održava do 17. svibnja ove godine donosimo kratki pregled povijesti vojnog hodočašća u Hrvatskoj i svijetu.

MALI LOŠINJ Duhovno-rekreativni susret mladeži u vojarni "Kovčanje"

Duhovno-rekreativni susret studentske mladeži djece djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske u vojarni "Kovčanje" na Malom Lošinju nastavak je aktivnosti u pastoralnom radu Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. Uz odmor, mladima su se ponudili sadržaji koji su ih obogatili, oplemenili i povezali tijelo, dušu i duh.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja